Hírek

2012.09.17. 21:02

Körmenden a harmadik amerikai légiósjelölt is

Körmend - Immár három amerikai légiós készül a BC Körmend kosárlabdacsapatával. Az új próbajátékos a hátvéd Adam Brown.

Horváth Erika

Két légiósjelölttel már megismerkedhettek a körmendi csapat szurkolói, a 3-4-es poszton bevethető Lamar Robersonnak és a center Matt Shaw-nak már egy hét letelt a kéthetes próbajátékából, a hétvégi soproni Krasznai Kupán be is mutatkoztak a piros-feketéknél. Vasárnap újabb amerikai kosaras érkezett Körmendre: a 24 esztendős, 193 cm magas Adam Brown Hencsey Tamás vezetőedző véleménye szerint a hátvéd poszton jelenthet erősítést.

Brown a Houston egyetemen végezte tanulmányait, ahol a C-USA konferenciában szereplő Houston Cougars csapatának egyik meghatározó játékosa volt. Harmadévesként konferenciagyőzelmet ünnepelhetett, meccsenkénti 7,9 ponttal és 2,0 lepattanóval segítette csapatát. Végzősként ennél is jobb statisztikával rukkolt elő, hiszen 27 meccsen átlagban 12,6 pontot, 4,1 lepattanót és 3,0 gólpasszt jegyzett. Első profi szezonja a 2011/ 2012-es volt, amikor is Nagy- Britanniába, a Chesire Jets csapatához szerződött. Csapata az elődöntőig menetelt, a bajnok Newcastle állította meg.
Adam Brown mögött nagyszerű szezon van: 34 mérkőzésen játszott; 20,3 pontátlagával a bajnokság negyedik legjobb pontszerzője, 4,9 asszisztjával a második, 2,1-es labdaszerzésével a harmadik volt az adott rangsorban.

– Shaw és Roberson már benne van a munka sűrűjében, jól dolgoznak, s úgy tűnik, emberileg is be tudnak illeszkedni – mondta Hencsey Tamás. – A hozzáállásukkal meg voltam elégedve a Krasznai Kupán, de most Brownnal kiegészülve meg kell tanulniuk a játékainkat. Jó alkalom lesz a gyakorlásra a hétvégi Mogyorósy Szilárd emléktorna, melynek keretében pénteken (18.15) a ZTE együttesével találkozunk, a vasárnapi helyosztón pedig a Sopron vagy a Fürstenfeld csapatával. A torna után már konkrétabb dolgokat tudok mondani az amerikai fiúkról.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!