Hírek

2017.02.12. 10:40

Körmendi alpolgármester-ügy: kiskorú veszélyetetése miatt nyomoz rendőrség!

Körmend, Szombathely – Nyomozás indult ismeretlen személy ellen, kiskorú veszélyeztetése miatt – ennyit tudni biztosan. A lemondott körmendi alpolgármesterről kérdeztük a rendőrséget.

Bakos Ágnes

„A Vas Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya kiskorú veszélyeztetése bűntett elkövetésének gyanúja miatt, ismeretlen személlyel szemben indított büntetőeljárást" – ennyit közölt megkeresésünkre dr. Kazmar Enikő őrnagy, a Vas Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Azt szerettük volna megtudni, hogy valóban indult-e a nyomozás Szabó Ferenc ügyében.

Amint arról beszámoltunk: a lemondott körmendi alpolgármestert hírbe hozták egykori tanítványával, egy tinédzser lánnyal és lehet, hogy ezért mondott le 19 éve viselt alpolgármesteri tisztségéről.

Önkormányzati képviselőként tovább dolgozik Szabó Ferenc, de már nem a Fidesz-KDNP színeiben, hanem függetlenként.

A rendőrségi válasz annyit tett biztossá, hogy vége a „megelőző" eljárásnak, nyomozás indult. A feljelentést azonnal nem követte a nyomozás megindítása, hanem úgynevezett feljelentés-kiegészítést rendelt el a rendőrség, vagyis megalapozták a feljelentésben hallott információkat. Erre egyébként 15 napja van a rendőrségnek, ez 15 nappal meghosszabbítható.

Most kiderült: már nem volt szükség további információkra, megindította az eljárást a vasi rendőrség bűnügyi osztálya.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!