Hírek

2015.07.03. 15:44

Körmendi nő a világ legjobb spa terapeutája

A legjobb spa kezelést a világon egy körmendi hölgy nyújtja. Péter Enikővel Ausztriában találkoztunk: mesélt munkájáról, a díjról és arról a 15 éve tartó útról, ami a legjobbnak járó elismeréshez juttatta.

Budai Dávid

A körmendi Péter Enikő hét éve már, hogy Ausztriában Stegersbach-ban (Szentelek) dolgozik egy hotelben. Most egy világhírű kozmetikai cég abban a nem mindennapi elismerésben részesítette a fiatal magyar nőt, hogy ő lett a világ legjobb spa terapeutája. Az egykor egy párizsi szalonból indult, jelenleg már a világ minden táján megtalálható kozmetikai cég éppen most ünnepelte megalakulásának 25 éves évfordulóját. Ebből az alkalomból pedig kiválasztotta azt a szakembert, akit a világon a legjobbnak tart, Péter Enikőt. Mint kiderült, a cég megtalálható Dubaiban, Oroszországban, Görögországban, Spanyolországban, Angliában, Franciaországban, Grúziában, a Maldív szigeteken, Thaiföldön Hongkongban, Japánban, Törökországban és persze Ausztriában is. Itt dolgozik Enikő, aki elmondta az általa is végzett kezelés lényege, egy olyan kényeztető terápia, ami az üdvözlő érintéssel indul majd két órán keresztül folyamatosan tart. A díjat kiosztó kozmetikai cég azonban rendkívül szigorúan veszi a masszázs egyes lépéseit, azért hogy a rituálét az egész világon ugyanúgy hajtsák végre. Így a vendég éppen olyan kezelést kap a Maldív szigeteken, mint Ausztriában. Persze felmerül a kérdés, hogyan lehet lemérni, hogy ki a legjobb, hiszen összehasonlítási alapot csak úgy kaphatunk, ha végigjárjuk az összes ország összes hoteljét.

A kétórás kezelésben van egy kicsi India, egy kicsi Hawaii és persze nem kevés magyar - mondja Péter Enikő. Fotó: Unger Tamás

Mivel luxuscégről van szó, feltételezéseink szerint éppen ez történt. Valaki (vagy valakik) átlagos vendégnek adva ki magukat bejárták a világot, hogy megtudják, ki a legjobb. Ezen felül segítségükre lehetett Enikő vendégeinek jelentős száma és az értékesített kozmetikumok mennyisége is, hiszen ezek is szempontok voltak a díj odaítélésekor. Így Enikő az első döbbenet után fogta magát, felült a repülőgépre, hogy Párizsban átvegye a háromnapos jutalomúttal egybekötött elismerését. A francia fővárosban természetesen neki is járt egy kétórás kezelés. Amikor megkérdeztem, hogy ő jobban tudta volna-e csinálni, azt a választ kaptam, hogy a világon mindenhol ugyanazokat a lépéseket kell betartani, attól eltérni nem lehet. Valamiért azonban mégis Enikő lett a legjobb, hiszen egy-egy kezelésbe mindenki beleadja saját magát is. Ő 15 éve van a szakmában és mivel mindig új ismeretekre vágyik, négy évvel ezelőtt úgy döntött, hogy az amerikai Upleder Insitute hallgatója lesz és craniosacralis terápiát fog tanulni. Megtudtam, amikor ő végzi a kétórás kezelést, abban van egy kicsi India, egy kicsi Hawaii és persze nem kevés magyar.

Az olykor napi négy-öt kezelés persze rendkívül megterhelő mind fizikailag, mind szellemileg, de azért akadnak vicces esetek is. Egyszer egy idős hölgyvendége a masszázságy helyett a földre feküdve várta, fején egy papírbugyival. A hidegvérét ilyenkor is meg kell őriznie és persze akkor is, amikor vendégei legféltettebb titkaikat osztják meg vele. Az évek során szerzett tapasztalat Enikőt kiváló emberismerettel is fölvértezte, amit én persze mindjárt le is teszteltem. Azt mondta, én alapvetően laza fickó vagyok, de azért van ott mélyen egy fal, amit le lehetne dönteni. Valószínűleg igaza is van, de a falamnál azért fontosabbnak éreztem a díjat.

A díjjal az elismerésen felül az a megtiszteltetés is érte Enikőt, hogy a cég bevonta jövőre megjelenő új termékük tesztelésébe is, így amikor a felsőkategóriás kozmetikum a boltokba kerül, abban egy kicsit benne lesz ő is. Korábban már felajánlottak neki egy tréneri pozíciót is és a jövőben is számíthat hasonló megkeresésre. Az út azonban, ami ide vezetett, nem volt könnyű. Enikő Körmendről indult és segítség nélkül érte el azt, amit elért. Szerinte az a legfontosabb, hogy mindenki higgyen magában. Persze ennyi még nem elég. Fontos az alázat és a szorgalom. Neki, amióta dolgozik nincsenek ünnepnapok és nincsenek hétvégék, az első mindig a munka volt. Enikő elmondta, köszönettel tartozik Némethné Nagy Juditnak, aki kozmetikusként a mestere volt és a munkában tanúsított precizitását neki köszönheti, valamint körmendi vívómesterének, Molnár Csabának, akitől a fegyelmezettséget és a kitartást, alázatot tanulta. Megtudtam, Enikő gyerekkora óta vív, és ha teheti, ma is jár edzésekre, szerinte fontos, hogy a szülők megtalálják azt a sportot, amit később a gyerek a munkában is tud kamatoztatni. Úgy tűnik, Enikő szülei jól választottak, és mivel édesapja volt a körmendi kosárcsapat masszőre, hamar megtalálta hivatását is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!