Hírek

2016.02.12. 19:43

Korrupciógyanú és működésképtelen közoktatás – Változásokat akar a Jobbik

Szombathely – Ne titkolózzanak a politikusok, és valódi nemzeti konzultációra alapozva kell felépíteni a közoktatás rendszerét – erről beszélt Szombathelyen Rába Kálmán, a Jobbik Vas megyei frakcióvezetője és Lábodi Gábor, a Vas Megyei Közgyűlés jobbikos tagja.

Bakos Ágnes

A jobbikosok ismét nyilvánosságra hozták nemcsak saját, hanem hozzátartozóik vagyonnyilatkozatait is, és ezt várná el a többi párt képviselőitől is – közölte a két vasi politikus. Mint mondták: az elmúlt években több olyan hír is napvilágot látott, hogy kormánypárti képviselők a gyermekük vagy feleségük nevére íratták vagyonukat, így ők papíron nem mutattak gazdagodást a publikum felé. Hozzátették: a Jobbiknak további antikorrupciós javaslatai is vannak, mint például a mentelmi jog és az elévülési idő eltörlése, valamint a korrupciós bűncselekményt elkövető politikusok kétszeres büntetési tétellel sújtása.

A közoktatással kapcsolatban azt mondták: a párt „valódi nemzeti konzultációjának" egyik témaköre az oktatás lesz, és a szakmai szervezetek, emberek véleményére alapozva fognak választási programot írni. A Jobbik szerint ugyanis működésképtelenné vált a közoktatás, és amíg ezt nem látja be a kormány, addig a köznevelési kerekasztaltól sem várható semmi érdemi lépés. Rába Kálmán és Lábodi Gábor azt mondták: A köznevelés rendszere ma csődben van, ennek ellenére a kormánypárti politikusok azzal vannak elfoglalva, hogy a probléma jelentőségét igyekeznek csökkenteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!