Hírek

2016.02.19. 11:48

Kőszegi tanárok is kockás ingben

Ma van a „kockás inges” nap. Tanárok és diákok vettek fel mára kockás inget, hogy kiálljanak az oktatás reformja, a tanárok terheinek csökkentése mellett. Kőszegi pedagógusok is posztoltak fotót.

Bakos Ágnes

Napok óta „kockás inges” tiltakozásra biztatták egymást diákok és tanárok a Facebookon. A kormány oktatáspolitikája ellen tiltakoznak úgy, hogy kockás inget vesznek fel.

Fotó: facebook

Ahogy Lovásziné Kenyeri Nóra, a Bersek József Általános Iskola szülői munkaközösségének elnöke fogalmazott:

„Nem kicsi a tét, a gyermekeink, unokáink jövője! Én személy szerint nem szeretném többé, hogy a kislányom túlterhelt legyen, csak azért, mert valaki kitalálta, hogy neki milliónyi tananyagot kell letolni a torkán, nem szeretném, hogy azok a TANÁROK, akik őt tanítják, túlterheltek legyenek, csak azért, mert valakinek van ideje arra, hogy ellenőrizgesse, sőt vizsgáztassa őket!!!”

A kőszegi Bersek József Általános Iskola tanári kara, de még egy osztálynyi gyerek is posztolt pénteken kockás inges fotót.

A kockás ing Klinghammer István, korábbi felsőoktatási államtitkár múlt hétvégi interjúja után lett szimbólum. A politikus azt mondta: „Olyan pedagógusokra van szükség, akik okosak, erkölcsösek, és ezeket az értékeket adják át a diákoknak. Ezért vagyok pipa, ha a tévében nézem, hogy borotválatlan, kócos, kockás inges tanári kar grasszál. Tudniillik egy tanár a megjelenésével is példát mutat a gyerekeknek.”

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!