Hírek

2009.11.07. 23:22

Kövér: két tűz közé kerül a Fidesz

Kövér László szerint a következő országgyűlésben az MSZP és a Jobbik "két tűz közé, a satu két pofája közé" szorítja a Fideszt; a politikus erről egy fórumon beszélt Szekszárdon.

MTI

"A Jobbik be fog kerülni a parlamentbe, de remélem szóba sem kerül az, hogy a kormányzáshoz szükséges legyen az ő támogatásuk" - mondta a Fidesz választmányi elnöke Hozzátette: azt is nagyon reméli, hogy kétharmados döntésekhez nem lesz szükség a Jobbik támogatására, ennek azonban, mint megjegyezte, matematikai valószínűsége meglehetősen csekély.

Kövér László a jobboldali párt kapcsán hangoztatta: ha nemzetpolitikai kérdésben a Jobbik offenzív lesz, akkor annak diplomáciai megvédése szinte reménytelen. "A Jobbik egy szélsőjobboldali pártnak van feltüntetve; ha ők nyújtják be a külhoni magyarok állampolgárságáról szóló törvényjavaslatot, amit nyilvánvalóan el kell, hogy fogadjunk, akkor a támadási felület sokszorosa lesz annak, mintha ezt mi tennénk meg" - mondta a választmányi elnök.

Hozzátette: a MIÉP 1998 és 2002 között a parlamentben tisztességes ellenzéki párt volt a Fidesz szempontjából, nem licitált rá arra, amit nemzetpolitikai, szociális kérdésekben a kormány tenni tudott, ezt a luxust a Jobbik nem fogja megtenni. Kövér László szerint a szocialisták stratégiája a majdani mielőbbi visszatérésre irányul. Szavai szerint ennek része, hogy "úgy viselkednek, mint egy idegen megszálló hatalom visszavonulás közben: amit lehet, elrabolnak, ahová lehet, saját embereiket, ügynökeiket ültetik 6, 8, 10 éves megbízásokkal, hogy jelentős kártérítéseket kelljen fizetnünk."

Hangsúlyozta, hogy a Fidesznek minden szavazatra, minden mandátumra szükség van a kétharmados többséghez, hogy alapvető kérdések megoldásához is hozzákezdjen, és fel tudja függeszteni azok mentelmi jogát, akik felelősek azért, hogy idejutottunk.

A felelősség megállapításáról a fideszes politikus azt mondta: a következő kormány dolga felderíteni azokat a "tolvajlásokat, szándékos kártételeket, amelyeket ezek elkövettek az elmúlt években", és az információkat átadni a hatóságoknak.   A választmányi elnök értékelése szerint az ország nem csupán minden tekintetben katasztrofális helyzetben van, hanem a lét-nemlét határára jutott.

A következő kormány dolga kivezetni a válságból Magyarországot, és visszavezetni 2002-ig, ameddig a kormányok - bizonyos értelemben a Horn-kormányt is ideértve - konzekvensen törekedtek egy olyan polgári társadalom megteremtésére, amely európai minőségű életet tud biztosítani a következő generációknak - hangoztatta Kövér László.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!