Hírek

2017.07.26. 17:46

Közel 3 millió forintot nyert két szombathelyi intézmény

SZOMBATHELY - Kettő szombathelyi intézmény négy jogcímen nyert összesen 2 millió 850 ezer forintot a Nemzeti Kulturális Alap Közgyűjtemények Kollégiumától. Vas megyében a szombathelyieken kívül még egy nyertes van.

Bakos Ágnes

A kollégium bírálati ülése éppen egy hónapja volt, aztán július közepén született meg a jóváhagyás, a napokban pedig közzétették a támogatási határozatokat. A sorban két szombathelyi intézmény szerepel négy programmal, mindegyik külön cím alatt.

Egy programmal nyert a Berzsenyi Dániel Megyei és Városi Könyvtár: az országos szakmai konferenciák cím alatt az országos könyvtári napok megrendezésére. Egész Vas megyére vonatkozik a szervezés, 1,5 millió forintos támogatással.

A másik szombathelyi nyertes a Savaria Megyei Hatókörű Városi Múzeum – három címen, három programmal. Ezek közül az egyik a Múzeumok Éjszakája megrendezése Szombathelyen, 150 ezer forint támogatást ítélt meg a Közgyűjtemények Kollégiuma a programok cím alatt.

A másik Savaria múzeumos nyertes projekt az állományvédelem, restaurálás cím alatt kap pénzt: a Smidt Múzeum dagerrotípiáinak restaurálásra költhet az intézmény 700 ezer forintot (ebből a keretből).

Az évkönyvek között is nyertes a szombathelyi múzeum: a Vas megyei múzeumok értesítője negyvenedik kötetének megjelentetését támogatja az NKA 500 ezer forinttal.

A Közgyűjtemények Kollégiuma mostani támogatási soraiban a szombathelyieken kívül egy másik vasi nyertes van még: a Körmendi Kulturális Központ. Háromszoros sikert könyvelhet el az intézmény: fegyvergyűjteményi kiállításra,  Múzeumok Éjszakája-programokra, valamint dokumentumok restaurálására költhet összesen 1,1 millió forintot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!