Hírek

2016.12.07. 17:17

Közéleti emberek, sztárok és ezer aláírás Mérei Tamás mellett

Radics Gigi, dr. Prugberger Emil, dr. Széll Kálmán, Vásáry Tamás, Halmosi Péter, Sebestyén Ernő és Danics Dóra, is a csatlakozók között.

Vas Népe

A Kiállunk Mérei Tamás mellett Facebook oldal sajtóközleményt küldött szerkesztőségünknek, amelyben azt írják: „sikeresen zajlik az az aláírás gyűjtési akció, melyet Petró János, a Savaria Szimfonikus Zenekar alapító karnagya kezdeményezett még szombaton. Büszkék vagyunk arra, hogy a papír és online aláírások száma elérte az 1000-et, de természetesen nem állunk meg.”

A közlemény szerint soha nem tapasztalt összefogás jött létre a városban, sőt az országban, egyre bővülnek azon helyek, ahol a petíciókat alá lehet írni, és az interneten is gyűjtik az aláírásokat itt: http://www.peticiok.com/kiallunk_merei_tamas_visszaterese_mellett" target="_blank" Az aláírásgyűjtés célja, hogy történjen meg Mérei Tamás mielőbbi rehabilitációja azt követően, hogy tisztázódott az ellene felhozott vádak alól.

A petícióhoz több ismert ember is csatlakozott, többek között:

Vásáry Tamás - Kossuth-díjas zongoraművész, karmester, a Nemzet Művésze

Dr. Széll Kálmán - Szombathely díszpolgára

Sebestyén Ernő - Máltai kereszttel kitüntetett, Liszt Ferenc és Bartók Béla-díjas hegedűművész, professzor

Dr. Prugberger Emil  - A Pro Savaria elnöke

Radics Gigi - előadóművész

Halmosi Péter - futballista

Danics Dóra - előadóművész

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!