Hírek

2009.06.10. 02:29

Közösségi tér is lesz majd a vasútállomás

Körmend - Ínséges időkben jó hallani előremutató beruházásokról. Ez utóbbi sorba tartozik a körmendi, régies néven idóház megújításának terve is. Ami mára már nem csupán terv.

Kozma Gábor

Ács Sándor, a GYSEV vezérigazgató-helyettse és Bebes István polgármester tájékoztatta a sajtót tegnap a helyi vasútállomás felújításának ütemtervéről. A vasútvezető elmondta, hogy nem csupán fizikailag, hanem lelkében is megújul majd a régi, megőrzésre érdemes épület. 

Közösségi térnek is szánjuk; olyan helynek, ahol az utazók, a körmendiek és mindenki, aki betéved, otthonosan érezze magát. Egész sor új szolgáltatás bevezetését tervezzük. Ezzel összefüggésben megújul a teljes vonatozás, azaz a hálózat is. Csaknem 50 milliárd forintra pályázatot nyújtottunk be az unióhoz, amelynek önrészét az osztrák és a magyar állam állja. Ennek révén átfogóan megújulnak majd a pályák, Körmenden is. Korszerű vonatok, nagyobb sebesség, villamosítás, - ezt mondanám, ha címszavakban kellene szólnom.

Bebes István örömét fejezte ki, hogy a vasúttársasággal kiváló kapcsolatokat ápolnak, és a recesszió ellenére is folytatják a beruházásokat. A vasútállomás szívügyünk. Ez várospolitikai kérdés, hiszen Körmend kollektív emlékezetének egy jelentős darabjáról van szó. Ha minden jól megy, 2012-ben már átadhatjuk az új állomást, amelyben Tourinform iroda is helyet kap. A jelenlegi buszpályaudvar pedig az épület elé költözhet. (A tájékoztatóra visszatérünk.)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!