Hírek

2009.05.25. 02:28

Kráterhangverseny a Ság hegyen

Celldömölk - Verőfényes napsütés, néhol tornyosuló szürke felhők, andalító muzsika, pokrócokon ücsörgő emberek. Ez jellemezte az idei Ság hegyi kráterhangversenyt.

Farkas Eszter

Az 1960-as évek végén indult az a kezdeményezés, hogy fúvószenekarok adjanak koncertet a Ság hegyi kráterben. Az első ilyen hangverseny 1969-ben a Kemenesaljai Napok egyik kimagasló programja volt, s ez a műsor minden évben szerves része volt a programsorozatnak.

A hagyományokhoz híven az idei évben is igazi zenei csemegével várták a muzsika és a természet szerelmeseit szombaton délután három órától a Ság hegyen. Öt együttes részvételével rendezték meg a kráterhangversenyt: az ajkai bányászok együttese, a csepregi városi fúvósok, a veresegyházi zenekar, a Tarjáni Csibészek kamarazenekar és a celldömölki zeneiskola fúvószenekara is ízelítőt adott a Ság kráterében. A természetimádók ezúttal összeköthették a kirándulást a kultúrával. Voltak, akik gyalog tették meg az utat a kráterig, de ezen a napon a művelődési központ elől induló nosztalgiavonattal is feljuthatott a közönség a hegyre. Változatos repertoárral készültek a zenészek az idén is. A koncerten a fúvószenekari darabok széles skálájából csemegézhetett a kiránduló és zenekedvelő közönség. A pokrócokon ücsörgő és piknikező látogatók a komoly művektől egészen a könnyedebb darabokig kaphattak zenei ízelítőt. A kellemes dallamok, a katonás ritmusok s a csodálatos természet élvezetét, a madarak csicsergését csak a tornyosuló viharfelhők zavarták meg néha-néha.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!