Hírek

2017.02.20. 09:26

Különdíjas apátistvánfalvi diák – Nemzetiségi rajzversenyen ért el országos sikert

Vas megyei diák nyert különdíjat az Oktatási Hivatal idei országos nemzetiségi rajzpályázatán. A szlovén különdíj lett Zsókáé.

Bakos Ágnes

A Nemzetiségi Pedagógiai Oktatási Központ hirdetett rajzpályázatot, a munkákból az Országgyűlés Irodaházának aulájában nyílt kiállítás, mintegy ötven alkotásból.

A szlovén különdíjas Csilinkó Zsóka lett, aki az Apátistvánfalvi Kéttannyelvű Általános Iskola második osztályos tanulója. A magyarországi szlovének parlamenti szószólója, Kissné Köles Erika is köszöntötte a vasi diákot.

Soltész Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának nemzetiségi kapcsolatokért is felelős államtitkára a kiállítás megnyitóján emlékeztetett: az óvodáktól a középiskolákig már 75 oktatási intézményt tartanak fenn a magyarországi nemzetiségek. A nemzetiségek támogatása 2010-ben még 3,6 milliárd volt, idén pedig 8,7 milliárd forint.

A pályázókhoz szólva a politikus kiemelte: vigyék tovább a gyermeki szívet felnőtt korukba is, mind az egész magyar nemzet, mind pedig azon nemzetiség szolgálatában, amelyben élnek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!