Hírek

2011.07.16. 15:50

Kutyaszépségek a szombathelyi nemzetközi kiállításon

Szebbnél szebb kutyák lepték el szombaton a szombathelyi Oladi Művelődési Központ nagy kertjét. Itt és a szomszédos Oberwartban (Felsőőr) párhuzamosan rendezik meg ezen a hétvégén a nemzetközi (CACIB) kutyakiállítást.

Némethy Mária

Szombaton Szombathelyen a pásztorkutyák, az őrző- védőkutyák, a terrierek, társasági kutyák és az agarak szerepelnek a nemzetközi zsűri előtt a szépséversenyen és a kiállításon. A többi fajta - tacskók, szánhúzók, dalmaták, vizslák és a retrieverek - versenyét az osztrák városkában rendezik meg. Vasárnap fordul a kocka, ezeket a kutyákat szállítják oda, azokat meg ide a tulajdonosaik.

- Az ebtenyésztők kihasználják a helyzetet, mert így egy hétvégén osztrák és magyar  nemzetközi minősítést szerezhetnek - magyarázza Gellén Tibor, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete Szombathelyi Egyesületének elnöke

A kiállítást szombat délelőtt dr. Puskás Tivadar, Szombathely  polgármestere nyitotta meg. Örömét fejezte ki amiatt, hogy ilyen nagyszabású nemzetközi rendezvénynek ad helyet a vasi megyeszékhely. Az ebtulajdonosokon kívül elsősorban kisgyermekes családokat csábított a helyszínre a redezvény.

1200 kutyát neveztek a nemzetközi kiállításra, 5-6 ezer ember érkezik velük erre a rendezvényre Szombathelyre. A megkérdezett tenyésztők egybehangzóan dícsérték a rendezést, külön kiemelték: kiváló a helyszínválasztás, s az nagyon jó, hogy van árnyékot adó 2500 négyzetméteres sátor is. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!