Hírek

2015.05.21. 15:53

Ladik: Móka volt a tanulás

Kislőd – A Pannon Lapok Társasága idén kilencedik alkalommal rendezte meg médiavetélkedőjét, melynek regionális döntőjét szerdán és csütörtökön tartották a Sobri Jóska Kalandparkban.

Heffler Péter

A négy ötfős csapat, vagyis a megyei selejtezők – Veszprém, Fejér, Zala és Vas megye – győztesei két napon át küzdöttek az abszolút elsőségért, mely végül a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak sikerült.

A csapatokra szerdán sportos feladatok vártak nyolc állomással és egy geocaching résszel, ahol a kísérő tanárok nem csak szurkoltak, de aktívan részt is vettek a próbatételben.

Csütörtökön már a diákok kreativitását és lexikális tudását tette próbára a délelőtti vetélkedő.

A csapatok a két nap végén nem csak értékes nyereményekkel, hanem remek élményekkel és gazdag médiaismerettel indultak haza.

Az abszolút első helyet az Ender Blanka, Győry Zsófi, Guba Emese, Csuta Áron, Hardi Máté összetételű szilágyis csapat szerezte meg, második lett a vonyarcvashegyi Eötvös Károly Általános Iskola ötöse Ábrahám Rebeka, Kéri Kitti, Marton Dániel, Szakál Zsuzsanna és Teichert Annkristin. A dobogó harmadik fokát a Dr. Csepregi Horváth János Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola szerezte meg Ambrus Anna, Baráth Boglárka, Gaján Petra, Lukács Sára, Radics Eliza összeállítású csapatával, míg negyedik lett az Iszkaszentgyörgyi Általános Iskola ötöse, Magyar Veronika, Mester Petra, Plesér Zsófia, Nedvig Boldizsár és Rehák Dániel.

Az abszolút első a veszprémi Szilágyi iskola
Fotó: Penovác Károly

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!