Hírek

2014.11.11. 19:35

Lampionokkal tisztelegtek Mártonnak

Sárvár - A Szombathelyi Egyházmegye védőszentje Szent Márton ünnepe alkalmából november 11-én lampionos felvonulás indult a Szent László Katolikus Általános Iskola főbejáratától a Szent László-templomba.

Lisztmayer Zsófia

A felvonulást évek óta hagyományként rendezik meg, idén 18. alkalommal emlékeztek meg a szentről ily módon. A felvonulást korhű jelmezbe öltözött Szent Márton vezette, akit az iskolai énekkar hangja és a diákok lámpásának fénye kísért. Az iskolások soraihoz óvodás gyermekek is csatlakoztak, akiknek a pedagógusok ajándék lampionokat nyújtottak át a vonulás kezdete előtt.

A lampionos menetben elől Szabó Szonja és Kovács Alexandra. Fotó: Tímár Gergely

A program folytatásában Orbán István kanonok szentmisét mutatott be, miután néhány mondatban megemlékeztek Szent Márton életéről és előadtak egy történetet a szent és a koldus találkozásáról. A lampionos felvonulást a sárvári iskolában hagyományosan összekötik az első osztályosok befogadásával. A nebulók ilyenkor kapják meg az iskolai egyenruhát kiegészítő Szent László-nyakkendőt, valamint lányok esetében a sálat, amit az ünnepi alkalmakkor viselhetnek később. Átnyújtottak továbbá nekik egy talentumos levelet, amivel befogadták őket az iskolai közösségbe.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!