Hírek

2014.10.18. 15:22

Lángolt az erdő, karambolozott a diákokat szállító busz

Erdőtűz, szivárgó veszélyes anyag, tömegkarambol – csak néhány azok közül a vészhelyzetek közül, amelyekkel nap mint nap találkozhatnak a hivatásos és önkéntes tűzoltók. Szombaton Szakonyfaluban látványos katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak.

Markó Petra

A riasztás szerint a települése határában lángolt az erdő. A kiérkező állomány nagy erőkkel kezdte meg a tűzoltást, de a kőszegi Írottkő mentőcsoport légi beavatkozására is szükség volt. Ugyanis az erdő közepén álló erdészház biztonsága veszélybe került, ahol diákok táboroztak éppen. Amíg a tűzoltók a lángokkal küzdöttek, újabb riasztás futott be: egy veszélyes anyagot szállító mezőgazdasági vontató és egy személyautó ütközött össze. A tartály megsérült, az anyag a közeli patakba szivárogott. Az autó sofőrje pedig beszorult a járműbe. A gyakorlaton résztvevő állomány feladata itt még nem ért véget, az erdészházból kimenekített diákokat szállító kisbusz balesetet szenvedett. A tömegkarambolban többen súlyosan megsérültek, így a katasztrófavédőknek és a mentőknek is akadt bőven dolga.

A nagy erőket megmozgató nemzetközi gyakorlaton a megye hivatásos és önkéntes tűzoltói, valamint az Őrség Mentőcsoport tagjai a szlovén és osztrák mentőerőkkel közösen vettek részt. Összesen 14 szervezet dolgozott együtt, mintegy 170 fővel és 35 technikai eszközzel.

A bemutatón részt vevők egyöntetű véleménye szerint igencsak hasznos volt a közös gyakorlat. A katasztrófahelyzetek elhárítása során a lánglovagok mind tűzoltási, mind pedig a műszaki mentési feladatokban jól működtek együtt. És nemcsak egymással, hanem külföldi kollégáikkal is.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!