Hírek

2014.07.10. 11:55

Lassan, de biztosan épülhet az M8-as főút

Magyarszecsőd - Alaposan lassítja a forgalmat Körmend után több lámpa is. A 8-ason most nagy erőkkel dolgoznak.

Kozma Gábor/Vas Népe

– Autópályává fejleszthető autóútként épülhet meg az M8 gyorsforgalmi út a Körmend keleti része és a magyar–osztrák határ közötti szakaszon. Jelenleg az előkészítési munkálatok folynak. Ha minden a tervek szerint alakul, az útszakaszt várhatóan 2014 végén vehetik birtokba a közlekedők. Az előkészítést kétmilliárd forintból finanszírozzák, nagyrészt uniós forrásból – adta hírül anno a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.

Hát, nem így lett.

Igaz, kisebb-nagyobb munkákat elvégeztek a teljesen lestrapált nemzetközi főúton, de még a végleges, Körmendet elkerülő nyomvonalban sem sikerült az érintett feleknek egy nevezőre jutni. Az már biztos, hogy a beígért határidőre nem autókázunk négysávos pályán Körmendtől Rábafüzesig, mintahogy az is: sokat kell még várni a Körmend elkerülő szakaszra.

Kaptur Zoltán bagi vállalkozó szállítja el a földet Szecsődnél. Fotó: Kozma Gábor

Jó hírt az jelenthet, hogy e napokban gőzerővel dolgoznak a Körmend-Egyházashollós közti 12 kilométeres szakaszon. Magyarszecsődnél munkagépek nyesték a környező fákat, gyalulták le az útpadkát. Mint megtudtuk, egyszerre történik burkolaterősítés és padkarendezés. Osztrák mintára szomorú és mosolygós piktogramokat helyeztek ki, előbbi dominál. Aki ezen a szakaszon halad, az jóval nagyobb menetidővel számolhat. Mivel éppen most van a nyári csúcs, gyakorta alakulnak ki hatalmas torlódások. Intenzív munkát láttunk, ami azt sejteti, hogy a milliárdos felújítási projekt stílszerűen úton van.

Ha lassan is, de épülget a 8-as.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!