Hírek

2017.02.06. 10:22

Lemondott Körmend alpolgármestere, Szabó Ferenc! (frissítve)

A hivatalos indoklás még nem ismert, de tény: lemondott a körmendi alpolgármester. Szabó Ferenc döntését a város vezetése tudomásul vette.

Budai Dávid

Lemondott posztjáról február 1-jei hatállyal Szabó Ferenc körmendi alpolgármester – tájékoztatta szerkesztőségünket Molnár Dániel, a Körmendi Közös Önkormányzati Hivatal sajtóreferense. A lemondást a város vezetése tudomásul vette.

A körmendi képviselő-testület a soron következő ülésén dönt az új alpolgármester személyéről.

Frissítés:

A döntés hátteréről lapunknak Szabó Ferenc azt nyilatkozta, hogy az elmúlt időszakban megnövekedtek az egyéb irányú feladatai, és magánéleti problémái is adódtak.

- Több időt szeretnék szentelni a kutatásaimnak, amelyeket az őstörténet témakörében folytatok. Emiatt, valamint egyéb magánéleti problémáim miatt döntöttem a lemondásomról - mondta.

Szabó Ferenc 1994. óta önkormányzati képviselő, 19 éve alpolgármester. 1993-tól rendszeresen publikál a Körmendi Figyelő című közéleti újságban. Szerkesztője és társszerzője a Varázsolj szebb világot!, valamint a Szkíták-Hunok-Magyarok című köteteknek, továbbá a Más lakott világok című műnek. 2006-ban a Magyar Kultúra Lovagja elismerő kitüntetésben részesült.

-Számomra mindig a város érdeke volt az elsődleges szempont, munkámmal igyekeztem hosszú éveken keresztül segíteni a település fejlődését és az itt élő állampolgárok életminőségének javítását. Az elért eredményekre, valamint a körmendi kulturális élet területén végzett munkásságomra büszke vagyok – tette hozzá Szabó Ferenc.

Azt is nyilvánvalóvá tette: egyéni önkormányzati képviselői mandátumát a jövőben is megtartja, választókerületét azonban nem a Fidesz-KDNP frakció tagjaként, hanem függetlenként képviseli. Január 27-én lemondott a KDNP-ben betöltött szervezeti tisztségéről is - ezt már Harangozó Bertalan, a KDNP Vas megyei szervezetének elnöke erősítette meg.

A város vezetése a szervezeti és működési szabályzat szerint jár el, és új alpolgármestert fognak választani. Körmenden egy alpolgármester dolgozik, és a törvény is előírja, hogy ezt a posztot be kell töltetni. Döntést a februári képviselő-testületi ülésen hoznak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!