Hírek

2016.11.25. 20:21

Lesz-e bölcsőde?

Vép - A héten ülésezett a város képviselő-testülete, több mint húsz téma került napirendre, hosszan tartott a tanácskozás.

Tóth Kata

Nagy kérdés a bölcsőde ügye, jogszabályi változást hoz a jövő év.A házi segítségnyújtás térítési díjai változatlanok maradtak. Az önkormányzat 2017. évi költségvetéséről szóló rendelet előkészítéséről hosszan tárgyaltak, majd döntöttek a képviselők. Az előzetes terveket vázolták fel az intézményvezetők: feltüntették a személyi és a dologi kiadásokat.

Minden intézmény más-más fejlesztési kiadásokkal számol: az óvoda például felújításra 1 millió 270 ezer forintot költene - ebből egy csoportmosdót terveznek. A közös önkormányzati hivatal felújításra pályázott, és BM-támogatáshoz jutott, a felújításhoz szükséges önerő 18 millió forint.

Nagy kérdés a bölcsőde ügye: ha döntés születik az indításáról, annak önereje két évre elosztva 45 millió forint lenne. A jövő év jogszabályi változásokat hoz: előírja a bölcsődei ellátás megszervezését minden olyan településen, ahol legalább negyven három év alatti gyermek lakik, vagy öt olyan, akiknek a szülei igénylik a bölcsődei elhelyezést. Vépen mindkettő adott, de 2018. december 31-éig kitolható a teljesítés. Ha lesz bölcsőde, akkor új helyet kell, hogy találjanak a Gamesznak.

El kell költöztetni a műhelyeket, a raktárakat. Több elképzelést is ismertetett a polgármester ennek megoldására. A karácsony közeledtével adható segély összegét 4 ezer forintban határozták meg a képviselők, a hetven éven felülieknek adják át december 15-én, a szépkorúak karácsonyi ünnepélyén.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!