Hírek

2015.11.18. 20:06

Liszttel segítik a rászorulókat a vasi gazdák

Megyei körkép - Lisztadományt kaptak a Vas megyei gyermekvédelmi intézmények, valamint az egyházmegyei karitász. Az idei Magyarok kenyere programot lezáró adományozó napon a Megyeházán dr. Veres András megyés püspök áldotta meg a jelképes adag lisztet, a gyermekek pedig verssel, tánccal köszönték meg az ajándékot.

Szombathelyi Médiaközpont

A Sok millió búzaszem – egy nemzet mottóval ötödik alkalommal megszervezett programban Vas megyében – mintegy száz gazda adományából – 12 ezer 630 kilogramm búza gyűlt össze, amiből a celldömölki malomban 9 ezer 520 kilogramm lisztet őröltek. Jutott belőle az augusztus 20-ára sütött Magyarok kenyerébe, a vasi ünnepi kenyerekbe, a maradék 6 ezer 600 kilogrammot Szent Erzsébet ünnepének közeledtével adta át a kedvezményezettek képviselőinek Rácz Károly, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara Vas megyei alelnöke.

Tuczainé Régvári Marietta karitászigazgató elmondta, hogy a 2 ezer 400 kilogramm lisztet az egyházmegyében élő rászoruló családokhoz juttatják. Huszár Lilla, a Szociális és Gyermekvédelmi Főigazgatóság megyei kirendeltségvezetője arról számolt be, hogy a 4 ezer 200 kilónyi lisztet a karácsonyi sütés-főzéshez használják majd fel az intézményekben.

Címkék#adomány

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!