Hírek

2017.01.06. 08:51

Lopott biciklivel vittek lopott akkumulátort Merseváton

Mersevát, Sárvár – Két alkalmi tolvaj ellen emelt vádat a Sárvári Járási Ügyészség egy „kalandos este” után. Volt a történetben felkapcsolva hagyott autóvilágítás, traktor akkumulátorlopás és egy bicikli került a Marcalba... Pénzbüntetést javasol az ügyészség.

Bakos Ágnes

Még 2015. októberében történt a bűnesetsorozat, ami egy lemerült akkumulátorral kezdődött. A két férfi egy merseváti falatozóban múlatta az időt, de közben elfelejtették lekapcsolni a kocsijuk világítását. Meg is lett az eredménye: lemerült az akku. Nem láttak mást megoldást: betértek egy ismerős udvarára, és kilopták a traktora akkumulátorát, hogy beindítsák a sajátjukat.

Nehéz volt az alkatrész: loptak hozzá egy biciklit, azzal vitték a saját kocsijukhoz.

Az este végére a kocsi beindult, a biciklit a Marcal folyóba dobták, a traktor akkumulátorát pedig eladták.

A rendőrség hamar felderítette az esetet, még a lopott-eladott akku is meglett, visszakerült a tulajdonosához. A kerékpár sorsáról nincs hír.

A vád: társtettesként elkövetett lopás vétsége – tájékoztatott dr. Fülöp Hajnalka, a Vas Megyei Főügyészség helyettes sajtószóvivője. A sárvári ügyészség pénzbüntetés kiszabását javasolja a törvénnyel korábban már összeütközésbe került alkalmi tolvajoknak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!