Hírek

2009.06.24. 07:50

Lúzer csapat! - Kétszer bukott le a betörőbanda egy napon belül

Jánosháza - Huszonnégy óra leforgása alatt kétszer bukott le a betörőcsapat: egyszer betonkeverőt, másszor üres ólak rosszvasait kísérelték meg elemelni.

Angyal László

Épp egy éve, június 24-én éjjel egy jánosházi lakatlan házba hatolt be több helybeli férfi. Mivel a lakásban elvihető értéket nem találtak, a pajtában néztek körül, és egy villanymotor nélküli betonkeverőre bukkantak. A munkára alkalmatlan eszközt kicipelték az udvarra, hogy a magukkal hozott utánfutóra helyezzék, csakhogy ekkor megjelentek a helyszínen a járőrök.

A rendőrök jelentésükben megírták: az ügyelet utasítására mentek a Damjanich utcába, ahol egy bejelentés szerint éppen betörők voltak. Az ominózus ház előtt megpillantottak egy várakozó férfit, aki hangosan kiabálni kezdett, amikor meglátta a rendőrautót. A hesszelő (figyelő) társ jelzésére a többiek felvették a nyúlcipőt, ám az autót, egy Ladát és az utánfutót az udvaron hagyták. 

Ráadásul az egyik betörő rikító sárga dzsekiben volt, így a helyismerettel rendelkező járőrök őt és egyik társát felismerték. Ez volt az egyik nyom, a másik a kocsi rendszáma, így másnap már otthonuk közelében várták a jómadarakat a rendőrök. A hazafelé tartó csapat a jár-őrök láttán szétrebbent, de az üldözőversenyben végül alulmaradtak, a volt téesz udvarán két személyt elfogtak a rend őrei. Később egy harmadik társ is rendőrkézre került, így hárman ültek a vádlottak padján: K. Tamás (22), L. Károly (19) és H. Zsolt (29) helyi lakosok.

A jánosházi balhé mellett K. Tamás és H. Zsolt egy másik kudarccal végződő betörése is a vád tárgyát képezte. Június 25-én egy piros Ladára figyelt fel egy arra autózó szolgálaton kívüli rendőr. A kocsi Egyházashetye határában, a majornál állt, vasakkal megpakolva. Ugyanott éppen akkor közlekedett egy másik szolgálaton kívüli rendőr, akinek telefonált a gyanús Ladára felfigyelő kollégája, mindketten szolgálatba helyezték magukat, és elfogták a két férfit, akik az üres ólakból leszerelt vasakkal akartak kereket oldani.

A Sárvári Városi Bíróság a három vádlottat jogerősen pénzbüntetéssel sújtotta: K. Tamás és L. Károly 45-45 ezer, míg H. Zsolt 30 ezer forintot fizet a balul végződő betörések miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!