Hírek

2013.08.08. 11:00

Magyarul is szól a pinkarock

Péntek délutántól két színpadon dübörög a picture on fesztivál a határmenti kis osztrák faluban. A kempingben már csütörtök este elindult a buli.

Rózsa Melinda

Világsztárok és a magyar könnyűzenei élet kiválóságai egyaránt fellépői a 2000 óta évről évre megrendezett fesztiválnak. A rock and roll már csütörtök este a Pinka partjára költözött, de a java még csak most jön!

A mindössze 370 fős Bildein központjában, a templom tőszomszédságában már áll a nagyszínpad, ahol péntek délután negyed 4-kor Ruben Dimitrivel veszi kezdetét a kétnapos koncertfolyam. Őt és bandáját a Torso követi, majd fél 5-től a magyaroké a pálya, ekkor kezdődik a Pannonia Allstars Ska Orchestra koncertje.

A tavalyi picture on fesztivál teltházas volt, az idei sem ígérkezik kisebbnek (Fotó: Rózsa Melinda)

A folytatásban: Royal Republic és Kosheen, aztán a négy évtizede a pályán lévő amerikai rock-pop-funk-soul banda, a Mother’s Finest következik. Este fél 11-kor kezd a német Donots. A nap a nagyszínpadon a norvég punk-metál Kvelertakkal ér véget, ők éjfél után zúznak.

Az almáskerti Uhudler-színpad menüje: Salomon’s Wrong Choice, Auf Pomali, 5/8erl in Ehr’n, Mambo Kurt.

A fesztivál szombat délben ingyenesen látogatható programot kínál a német nyelvű irodalom értőinek és kedvelőinek. A Pinka-strand ad otthont az Anschiffen című felolvasópartinak, ahol Az utolsó Austria 3 koncert című darab kerül színre. Vagyis vízre.

A szombati napot (amelyre már elővételben elkelt minden jegy) egy szombathelyi csapat, a Soulution nyitja a nagyszínpadon, lesz Firkin-koncert, jön Wallis Bird, a Fear Factory, a Donots és Jennifer Rostock is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!