Hírek

2013.04.06. 11:53

Máltaiak Csaba testvér árváiért

Pénteken este kivételes élményben volt részük azoknak, akik bejutottak a művelődési központ zsúfolt színháztermébe, a Máltaiak estjére.

Némethy Mária

"Tudjuk, hogy vannak bajok, amik fájnak, de mi erősebbek és nagyobbak vagyunk, mint a problémák, a mi népünkben olyan életerő van, amivel le tudjuk győzni azokat". A pontos idézésért előkerestem ezt a mondatot Böjte Csaba ferences szerzetes egy korábban adott interjújából, mert ezt sugározta pénteken a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Szombathelyi Csoportjának idei jótékonysági estje. Ez jellemezte a megszólalók szavait, a fellépők lelkes szereplését, ez volt benne a közönség reakcióiban, amikor együtt énekeltek Csaba testvér árváival, és amikor kicsit sem spóroltak a vastapssal.

(Fotó: Benkő Sándor)

A dévai gyermekek javára rendezték meg a Máltaiak az estet. Külön öröm volt, hogy sok fiatal és gyerek is látta, átélte azt a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ zsúfolásig megtelt színháztermében. A lépcsőkön is ültek, s ugyanolyan figyelemmel vagy nevetéssel reagáltak a hat dévai kislány és kedvesen csetlő-botló, jó humorral megáldott gitáros férfikísérőjük, Gábor játékára, akárcsak dr. Hende Csaba honvédelmi miniszter, Harangozó Bertalan kormánymegbízott, Lazáry Viktor alpolgármester, s sokan mások, köztük papok és különféle intézmények igazgatói.

Sajó Sándor Magyarnak lenni című verse, vagy az apró, de nagy mesemondó Erzsike által előadott, humorral teli székely népmese elkísér majd hosszú ideig sokunkat. Akárcsak dr. Asbóth Mária, a máltaiaik szombathelyi vezetőjének szavai: "A leghosszabb utat a lelkünkben tesszük meg. Szent Márton városában pedig kötelező megosztani lelki köpenyünket."

500 gyermeknek adnak ma otthont, reményt, tudást a Böjte Csaba által létrehozott Dévai Szent Ferenc Alapítvány gyermekintézményei. Gyakrabban is jöhetnének erre a tájra erősíteni a közös nemzettudatot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!