Hírek

2014.04.02. 09:45

Margit néni 101 éves pénteken

Acsád - Nem volt szerencsés az élete, de szerencsés a természete a pénteken 101 éves Csercsics Andrásnénak.

Némethy Mária

 

- 1913. április 4-én születtem. Ez volt az első mondat, amit hallottam a folyosón járókerettel lépegető, törékeny Margit nénitől az acsádi idősek otthonában. Csipőficammal születtem, öten voltunk testvérek. Varrónőként dolgoztam, elsősorban női ruhákat varrtam, nagyon szerettem. Sében, Toronyban, Dozmaton laktak rokonaim, nekik is varrtam. 35 évesen mentem hozzá egy özvegyemberhez, gyerekünk nem lett.

Margit néni Szombathely oladi részéből, abból a házból került 2011 nyarán Acsádra, ahol megszületett. A rokonai rendszeresen látogatják. Szeméből derű sugárzik, s állítja: nem volt, most sincs semmilyen lelki bánata, Szerinte ez a hosszú élet titka. Bár nagyot hall, ő is nevet, amikor Béresné Boros Irén mentálhigiénés munkatárs hozzáfűzi: kell hozzá napi fél kupica pálinka is, no meg semmi gyógyszer, ezek is jellemzőek a mindenkivel jól kijövő Margit nénire.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!