Hírek

2014.05.14. 06:17

Másodfokú figyelmeztetést adtak ki Vas megyében

Az Országos Meteorológiai Szolgálat másodfokú (narancs) figyelmeztetést adott ki Vas megye területére a várható rendkívüli csapadék és a viharos szél miatt.

A legfrissebb meteorológiai előrejelzések szerint az időjárásunkat meghatározó ciklon kedden és szerdán a Kárpát-medencétől délre, délkeletre kezd kialakulni. A ciklon hatására szerdán az ország délkeleti harmadán már jelentősebb mennyiségű (~10-20 mm) csapadék hullik, kezdetben a Dunántúlon, később északkeleten is viharossá fokozódik az északnyugati, északi szél (60-90 km/h).

A centrumával Erdély térsége felett tovább erősödő ciklon hatására csütörtökön az intenzívebb csapadék zónája az ország más részeire is átterjed. A Dunántúlon és északkeleten a legerősebb széllökések várhatóan sokfelé meghaladják a 90 km/h-t.

Pénteken tartósabb és intenzívebb csapadék leginkább a nyugati és északi országrészre korlátozódhat. A szél veszít erejéből, nyugaton még 80 km/h-t elérő széllökések lehetnek. A a ciklon a hét végére elhagyja térségünket.

Összességében – a jelenlegi számítások szerint – országos viszonylatban 25-70 mm között várható a lehulló csapadék mennyisége, de kisebb körzetekben ennél több is hullhat.

Kapcsolódó hír:

Szombathely és Vas megye részletes időjárása

További vízszintemelkedésekre kell számítani Vas megye folyóinál

Árvízi helyzetkép Vas megyében

Árvíz - OVF: több folyó vízgyűjtőjén jelentős mennyiségű csapadék

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!