Hírek

2017.02.13. 19:35

Még lehet jelentkezni

Jó hír a habozóknak és a késlekedőknek: a Pannon Lapok Társasága február 17-ig meghosszabbította az „Összetartozunk” kistelepülési pályázat jelentkezési határidejét.

Tóth Kata

A felhívásra felbolydult a megye: nagyon sok érdeklődés, kérdés futott be a szervezőkhöz, és a jelentkezések is gyűlnek szép számmal. Mivel azonban néhányan jelezték, hogy a megfelelő fotó kiválasztásához vagy az önkormányzati döntés megszületéséhez még időre van szükségük, munkatársaink úgy döntöttek, egy héttel meghosszabbítják az eredetileg február 10-ére kitűzött jelentkezési határidőt.

Emlékeztetőül: a pályázaton, lakosságszámtól függetlenül, mindazon Vas megyei települések indulhatnak, amelyek nem minősülnek városnak. A lapcsoport történetében most először meghirdetett program célja, hogy lehetőséget adjon a községek értékeinek bemutatására. Ezen belül is elsősorban közösségi értékekre gondolunk. Pályázóinktól olyan fényképek beküldését kértük, amelyek a helyi társadalom valamely emlékezetes közösségi pillanatát, eseményét örökítik meg. A jó minőségű, színes, digitális fotóhoz pályázóinknak egy legfeljebb 900 karakter terjedelmű leírást is kell mellékelniük, amelyben elmesélik olvasóinknak, miért volt fontos számukra a kiválasztott esemény, milyen hatással volt a településre, miért volt emlékezetes. A beküldött fotók és leírások a február 27-ével kezdődő héten megjelennek napilapunkban, és elindul egy verseny, amelynek olvasóink lesznek a zsűrizői. A szimpátiaszavazás március hónapban zajlik, és amelyik falura a legtöbb szavazat érkezik, az nyeri el a fődíjat, az egymillió forint értékű vásárlási utalványt, amelyet közösségi tér létesítésére, kellékek beszerzésére, rendezvények támogatására fordíthat a nyertes önkormányzat. Ezenkívül gazdára találnak a Vas Népe és a Pannon Lapok Társasága különdíjai is. Ám igazából a versenyre pályázó valamennyi település már nyertesnek érezheti magát, hiszen hozzájutnak egy további negyedoldalas Vas Népe-megjelenéshez az év egy általuk kiválasztott napján, az általuk fontosnak ítélt tartalommal. Továbbá meghívást kapnak arra a kerekasztal-beszélgetésre, amelyet a szerkesztőség rendez falufejlesztés-vidékfejlesztés témakörben.

A beküldött fotók és szöveges ismertetések megjelenésének hetében az érintett településeken a Vas Népe valamennyi háztartásba eljut. Nevezési díjként a pályázóknak az előfizetéssel nem rendelkező háztartások e napi lapszámait kell finanszírozniuk, méghozzá a PLT által meghatározott, kedvezményes áron. Az egyes települések vezetői a rájuk vonatkozó, a helyi előfizetők számaránya alapján kikalkulált egyéni költségekről az elmúlt hetekben tájékoztatást kaptak.

Hadd pezsegjen az élet!

„Nagyon örülök a pályázatnak, mert lehetőséget ad a kistelepüléseknek is, hogy előtérbe kerüljenek a nagy elvárosiasodás közepette - mondta Gőcze Zsanett, Borgáta polgármestere. - Mindenkinek a szavazatára számítok, aki fontosnak tartja, hogy a falvakban is pezsegjen az élet. A Lada Előszüret fesztivállal pályázunk, ami bizonyította, hogy egy, hetvenes évek hangulatát idéző, retró találkozó megszervezése nem a városi rang, hanem akarat és összefogás kérdése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!