Hírek

2014.09.19. 14:20

Megaberuházás az Illés Béla Football Akadémián

Szombathely - Több mint két és fél milliárdos állami támogatással pályák, kiszolgáló helyiségek épülnek az Illés Béla Football Akadémián.

Pum András

 

Illés Béla, az akadémia alapítója okkal lehet boldog, jövőre tovább fejlődik, szépül a létesítmény (Fotó: Szendi Péter)

A Magyar Közlöny csütörtöki számában megjelent: több sportcélú beruházást támogat a magyar állam. Így a szombathelyi nyugat-magyarországi utánpótlás nevelési centrum létrehozását is, amelyet kiemelt jelentőségű üggyé nyilvánított a kormány. A rejtélyes elnevezés az Illés Béla Football Akadémiát takarja, amely fejlesztésére 2,57 milliárd forintot ad az állam.

- Jelenleg két füves, egy műfüves, egy kis füves és egy műfüves pályával rendelkezünk - mondta Illés Béla, az akadémia alapítója, tulajdonosa. - Szűkösen vagyunk tehát, így szavakban ki sem tudom fejezni, mekkora segítség ez a több mint két és fél milliárd forintos támogatás. A belga Double Pass belga auditáló cég nyári jelentése alapján a harmadik legjobb honi akadémia lett a miénk, talán ennek is szól a tekintélyes támogatás. Az összegből öt füves, egy műfüves pályát, öltözőket, éttermet, kollégiumi szobákat, rehabilitációs helyiséget építünk a szintén az államtól kapott, az akadémia mellett nyugatra fekvő 10,7 hektáros területen. Egy-egy füves és műfüves pálya villanyvilágítással felszerelt lesz. Fontos tudni, hogy a terület és a létesítmények állami tulajdonban maradnak, mi 20-30 évre béreljük. A tervek, a látványtervek nagyjából már elkészültek, az elképzelések szerint az első kapavágásra jövő tavasszal kerül sor, a pályákat várhatóan szeptemberre, az épületeket pedig év végére húzzák fel. Amennyiben minden elkészül, nyugodtan mondhatom, olyan utánpótlásközpontunk lesz, amilyet az akadémia indításakor megálmodtam.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!