Hírek

2015.06.18. 13:01

Meghosszabbították a Truck Savaria Kft. csődeljárását

A csődeljárás meghosszabbítását a hitelezők és a bank is támogatta, mivel ezzel a döntéssel jár minden fél a lehető legjobban. Októberig minden eldőlhet.

Budai Dávid

Még februárban közöltünk cikket a szombathelyi cégről, akkor megírtuk, a Truck Savaria Kft. csődvédelmet kért, mivel a 2008-ban még nyolcmilliárdos tőkével rendelkező, húszéves múltra visszatekintő cég helyzete a gazdasági válság miatt tarthatatlanná vált. A megrendelések elmaradtak, és a cég értéke az évek alatt a töredékére esett vissza, ráadásul a válság miatt a banki hitelezés is szünetelt hosszú ideig. Most a csődeljárást meghosszabbították, utánajártunk, hogy miért.

Takács János, a cég egyik tulajdonosa elmondta, elindították a cég miskolci és debreceni telephelyeinek az eladását. Hogy ezt a cég tehesse meg, és ne felszámolás történjen, szükség volt a csődeljárás meghosszabbítására. Takács János kifejtette, felszámolás esetén senki nem járna jól, sem a vevő, sem a bankok, sem pedig a Truck Savaria Kft. A csődeljárás meghosszabbítását továbbá az is indokolta, hogy beköszöntött a nyár, és az eladásban érdekelt néhány nagyobb döntéshozót ebben az időszakban nehezebb elérni. A csődeljárást ezért október ötödikéig meghosszabbították, amit június kilencedikén a hitelezők és a bank is egyhangúlag megszavazott. Az ígéret szerint az említett telephelyeket szakmai befektetők vennék meg, ezért a vállalkozás profilja nem változna, és a Truck Savaria Kft. munkatársait is átvenné a vevő. A tárgyalások folyamatosan zajlanak, hogy mikor kerül pont az ügy végére, azt egyelőre nem lehet tudni, de bíznak benne, hogy a csődeljárás időpontjának a végéig, vagyis október ötödikéig sikerül lezárniuk az adásvételt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!