Hírek

2010.09.13. 14:24

Megmarad a kisposta Alsóújlakon

Rendeződött a kisposta helyzete Alsóújlakon. Az üzemeltetésre jelentkezett vállalkozó visszalépett az átvételtől.

Bajdó Bettina

Mint azt Wagner László helyi képviselő múlt héten elmondta, pár hónappal ezelőtt értesültek arról, hogy a helyi kispostát nem a Magyar Posta Zrt. üzemelteti a jövőben, hanem egy vállalkozót bíztak meg ezzel a feladattal.
Az önkormányzatnak érvényes szerződése van a posta zrt-vel a közüzemi díjak fizetéséről. A fűtést 70-30 százalékos arányban fizetik, a szennyvíz-elvezetésért és vízszolgáltatásért az önkormányzat eddig nem kért pénzt.

Azt mondták, ha a zrt. egy vállalkozónak adja ki az üzemeltetést, semmisnek tekintik a mostani szerződést, s beszüntetik a postai épületrész fűtés- és vízszolgáltatását. A helyiek attól féltek ugyanis, hogy ezentúl nem tudják majd megvédeni értékeiket. valamint felröppent olyan hír is, hogy a postai alkalmazottakat sem tartják meg.
 
Cikkünk megjelenése után a vállalkozó úgy döntött, hogy visszalép, s nem kívánja átvenni az üzemeltetést, tudtuk meg Wagner Lászlótól.

Hozzátette: a  településen nagyon örültek a hírnek, mivel így biztosnak látják a postai szolgáltatást. A képviselő elmondta még, továbbra is érvényesnek tekintik a postával kötött közüzemi díjak fizetéséről szóló szerződésüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!