Hírek

2009.04.22. 02:24

Megszépül a lila áruház külseje Répcelakon

Répcelak - A városközpont átfogó fejlesztésének részeként megújul külsőleg a Répce áruház. Az épület jellegzetes, megkedvelt lila színe megmarad, azonban feltűnőbb, modernebb külső születik a kivitelezők keze nyomán.

Simon Erzsébet

Több mint félmilliárd forintot igényel a helyi önkormányzat városközpont-megújító terve. Remek pályázatuknak köszönhetően Európai Uniós forrás fedezi a beruházás költségeinek több mint hetven százalékát. Ekkora fejlesztési támogatást Répcelak még sohasem kapott; nemhogy egyben, de egy-egy négyéves önkormányzati ciklusban összesen sem.

Beszámoltunk korábban a sikeres projektről, amelynek mostanra már látható jelei is vannak a városban. A munkafolyamatok a Répcelak és Vidéke Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. Répce áruházának felújításával máris megkezdődtek. Bár a város jellegzetes épületét, az emeletes üzletházat a felirata szerint is Répce áruháznak hívják, a színe miatt azonban mindenki csak lila áruházként emlegeti. A köntös eztán sem változik: uralkodó színként megmarad a lila, ám helyenként változik a tónusa, és fehér mezőkkel törik meg az egyhangúságát. Dr. Németh István ügyvezető elnök elmondta: a külső vakolatot korszerűbb, időjárásálló anyagból készítik, s a játékos geometriai minták egy feltűnőbb, modernebb képet eredményeznek.

Az épület külső renoválása mintegy másfélmillió forintba kerül, ennek harminc százalékát lehet lehívni a közösségi forrásból. A lila áruházon kívül megújul az egykori áfész irodaháza is: a tetőszerkezetét korszerűsítik, ennek a felújítás várhatóan már a következő hónapban elkezdődhet.

A városközpont funkcióbővítő megújításásnak projektjében az áfészen kívül részt vesz még a Répcelak és Vidéke Takarékszövetkezet, s a helyi rendőrőrs, s a katolikus egyház is. A pénzintézet vezetősége a bankfiók épületének külső-belső felújítását szeretné megvalósítani, a rendőrség ugyancsak az épületének a külső homlokzatát renováltatná, s a háztetőt is felújíttatná. A katolikusok parkolót szeretnének a Szent István templom mellé, s egy utat a megközelíthetősége érdekében. Ezeket a beruházásokat várhatóan jövőre indíthatják, akárcsak az önkormányzat által tervbezett fejlesztéseket. A lila áruházon kívül megújul az áfész irodaháza is: a tetőszerkezetét korszerűsítik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!