Hírek

2017.07.27. 17:52

Megújulnak a Játékvár óvoda vizesblokkjai

SZENTGOTTHÁRD Komfortosabb környezetben mehetnek újra óvodába szeptembertől a Játékvár óvoda növendékei: a nyári szünetben négy vizesblokk újul meg az intézményben.

Vadas Krisztina

Labritz Béla alpolgármester és dr. Gábor László önkormányzati és térségi erőforrások vezető számolt be a részletekről. - Néhány éve már volt egy nagyobb felújítás a Szentgotthárd és Kistérsége Egyesített Óvodák és Bölcsőde (SZEOB) központi épületében - akkor a bölcsődei részleg kívül-belül megszépült.

Az óvodában azonban elmaradtak munkálatok, a gyerekek irigykedve nézték kisebb társaikat. Ezeket azóta lépésről lépésre próbáljuk pótolni, amikor pályázati lehetőség akad - tudtuk meg Labritz Bélától. - Most négy vizes-blokk újul meg, a munkálatokhoz 50 százalék támogatást adott a Belügyminisztérium: kicsivel több mint 28 millió forintból szépülnek meg a mosdók, vécék, öltözők. A tervek szerint a szakemberek augusztus 15-éig végeznek a munkával - tette hozzá dr. Gábor László.

Hamarosan egyébként tovább fejlődhet az óvoda. Huszár Gábor polgármester korábban beszámolt az elnyert TOP-pályázatokról, amelyek közt vannak az intézmény bővítésére szánt források is. A beruházások során új tornaszobát alakítanak ki, valamint egy kis közösségi teret, ahol az ünnepségeket, közös programokat szervezhetik a nevelők a gyerekeknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!