Hírek

2009.02.14. 03:26

Megválasztották

<b>Szombathely </b> - Papírforma szerint zajlott tegnap délután a levéltárban a MSZP vasi szervezetének küldöttgyűlése, melyen csaknem egyhangúlag választottak új elnököt a párttagok.

Angyal László

Rapid szocialista küldöttgyűlés helyszíne volt a megyei levéltár tanácskozóterme, ahol tegnap délután fél négykor kezdődött a tisztújítás. Másfél óra múlva a sajtótájékoztatóra összegyűlt újságírók számára is világossá vált, hogy különösebben sokat nem kell várni az eredményre, hiszen ekkor már szállították is vissza a Berzsenyi téri pártirodába a küldöttgyűlés legfontosabb kellékét, a piros színű, MSZP-logós nagy kartondobozt. Majd együtt megérkezett Kiss Péter régi és dr. Nemény Andás új megyei elnök, s bejelentették, hogy az előzetes várakozásnak megfelelően dr. Nemény Andrást választották meg a küldöttek a párt megyei elnökének.

Mindkét politikus azt hangsúlyozta, hogy a személycsere után sem változik a vasi szocialisták politizálásának iránya és minősége.

Mégpedig az, hogy nem öncélúan, maguknak politizálnak, hanem a megyéért dolgoznak, kiállva az arra érdemes ügyek mellett, nem nézve, hogy a felkarolandó kezdeményezés egy jobboldali irányítású városból érkezett, vagy netán nem világi, hanem egyházi vezető kérte őket egy ügy támogatása érdekében.

Kiss Péter ismét elmondta: amikor néhány éve elvállalta a megyei szervezet vezetését, akkor arra gondolt, hogy a közéleti szereplők figyelmét a vasi párttagság belső ügyei helyett az itt élők segítésére kell irányítani. A konszolidáció megtörtént, ezért most egy sorral hátrébb lép , ez-után a választási előkészületek tartalmi feladataiért felel, illetve folytatja a megye ügyeinek menedzselését. Itt hangzott el, hogy az elmúlt időszakban Vas megyében 29 jelentős projekt indult el, melyek összesen 15-16 milliárd forint értékű fejlesztést jelentenek.

Kiss Péter kancellária- miniszter kérdésre válaszolva elárulta, hogy a vasi küldöttek első kézből kaptak tőle tájékoztatást arról a műhelymunkáról, ami kormányberkekben folyik a gazdasági válság leküzdésére. A hét végén kormányülés lesz, jövő hétfőn a miniszterelnök bejelenti a konkrét lépéseket, melyről Kiss Péter azt mondta: az adó- és járulékcsökkentő csomag mértékében szokatlan nagyságrendű változtatásokat tartalmaz. Leszögezte: a válság elleni küzde- lem egyúttal esély arra, hogy hazánk újrapozicionálja magát a térség országai között.

A küldöttgyűlésen az is kiderült, hogy dr. Nemény Andrást a tíztagú elnökség és három alelnök (Fehér László, Rába László, Nagy Antal) segíti a munkában. A szövetségi tanács elnökét is megválasztották, a posztot Szücs Gábor tölti be.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!