Hírek

2013.12.16. 14:55

Mentés másként

Celldömölk - Egymillió forintot hozott az Együtt Celldömölk Városért Egyesület jótékonysági kezdeményezése: a pénzt a város várva várt esetkocsijának felszerelésére fordítják.

Ölbei Lívia

A város legrégebbi, legnagyobb civil szerveződése, az Együtt Celldömölk Városért Egyesület ötödik alkalommal rendezett nagyszabású jótékonysági hangversenyt karácsony közeledtével: Mága Zoltán vasárnapi koncertje pótszékes telt házat vonzott a Kemenesaljai Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében. „A szíveddel láss” címmel meghirdetett esemény bevételét – egymillió forintot – az egyesület a leendő, és már nagyon várt esetkocsi felszerelésére ajánlotta föl.

 

Az Együtt Celldömölk Városért Egyesület ezúttal a város leendő esetkocsijának fölszerelésére ajánlotta föl hagyományos karácsonyi jótékonysági koncertjének bevételét.

Miután a Kemenesaljai Egyesített Kórházban megszűnt az aktív ellátás, még nagyobb jelentőségre tett szert a celli mentőállomás; nemcsak a városban, hanem a járásban is. Égető szükség volna egy jól fölszerelt, bármikor bevethető esetkocsira. Kormányzati ígéret van (évek óta), az Együtt Celldömölk Városért Egyesület kora tavasszal csaknem ötezer aláírást is összegyűjtött a cél érdekében. Akkor vetődött föl, hogy előnyösebb helyzetbe kerülne a város hamarabb jutna hozzá az esetkocsihoz , ha a belső műszaki felszerelés költségei nem a mentőszolgálatot terhelnék. Úgyhogy az egyesület az idén A szíveddel láss címmel meghirdetett karácsonyi jótékonysági koncertjének bevételével járul hozzá a leendő esetkocsi 7 milliós felszerelésének beszerzéséhez.


A telt házas, pótszékes Mága-koncert egymillió forintot hozott, a jelképes csekket dr. Lórántfy Mária, az OMSz nyugat-dunántúli regionális orvos-igazgatója vette át vasárnap este az ünnepi díszben pompázó KMKK-ban. (A fenyőfát például László Tibor ajánlotta föl az alkalomra.) A jelenleg Marics Sándorné elnökletével működő Együtt-egyesület segítette már a város általános iskoláját, óvodáját, a kórházat és a gimnáziumot, most (az ötödik alkalommal) az esetkocsi fölszerelését gondolták a legfontosabb, támogatásra méltó közös ügynek.

Söptei Józsefné, az egyesület elnökhelyettese azt mondja, a nagy érdeklődés azt is jelzi, hogy valóban az egész járást érinti a probléma. Sőt: reméli, hogy az adakozásnak, támogatásnak más formáit is megtalálják, hogy tovább növekedhessen az esetkocsi fölszerelésére szánt összeg. A KMKK-ban hasonló alkalmakkor fölléptek már a WSSz színészei, járt itt Péter Szilvia (a Nox énekesnője), az Apáczai Kiadó vezetőjével személyes jó kapcsolatot ápoló Mága Zoltán pedig már harmadszor fogadta el a meghívást.

Fehér László polgármester köszöntőjében kiemelte: rendkívül fontosnak tartja az egyesület munkáját, amely ott is képes hatékony lenni, ahova a hivatal már nem ér el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!