Hírek

2017.01.01. 18:00

Mérföldkő a város életében

Csepreg - Izgalmas éven vannak túl a település lakói, Vlasich Krisztián, a település polgármestere értékelte az elmúlt esztendőt.

Cseszkó Tamás

Értékelte a 2016-os esztendő városi eseményeit a polgármester, Vlasich Krisztián, aki igencsak mozgalmas hónapokon van túl. A település tavalyi krónikájának része ugyanis egy időközi választás is, amelyen végül is győzedelmeskedett. Részben emiatt nevezi a vezető mérföldkőnek az elmúlt évet a város életében. - Olyan fejlesztés is megvalósult, amelyre joggal lehetünk büszkék - mondta Vlasich.

- A 2016-os év történelmi pillanatokat hozott Csepreg életében - kezdte az összefoglalást Vlasich Krisztán polgármester, aki büszke arra, hogy a településen egyre nagyobb a szeretet és az összefogás ereje. - Az év elején optimistán vágtunk neki a kihívásoknak, azt mondtuk, fegyelmezett költségvetéssel és kemény munkával meg tudjuk teremteni a lehetőségét annak, hogy az élet számos területén legyen lehetőség egyet-egyet előre lépni.

A végeredmény ismert, több olyan fejlesztés valósult meg a városban, melyekre joggal lehetünk büszkék - fogalmazott a városvezető majd a teljesség igénye nélkül felsorolt néhány fejlesztést. - Számos felújítást sikerült megvalósítanunk, többek között márciusban adtuk át az Általános Iskolában és az óvodában megvalósult energetikai fejlesztéseket. A Területi Gondozási Központban is folytak a munkálatok, 14 fürdőszobát Szintén örömteli hír, hogy egy másik sikeres pályázatnak köszönhetően megkezdődhetett a Közös Önkormányzati Hivatal felújítása.

A felúíjtott általános iskola épületének felszentelése márciusban
Fotó: Cseszkó Tamás

- A Városgazdálkodás ebben az évben is rászolgált a bizalomra, hiszen jelentős részt vállalt Csepreg fejlesztésében. A közfoglalkoztatottak is jelentősen hozzájárulnak városunk sikereihez, jól működik a program. Egy nyertes belügyminisztériumi pályázatnak köszönhetően részt vehettünk az úgynevezett Útőr programban, új eszközök kerültek a birtokunkba -foglalta össze a polgármester, aki örömmel konstatálta, hogy megalakult az Önkéntes Települési Mentőcsoport is. - Fontos a közösségépítés, hiszen miközben kapcsolatokat építünk, Csepreget építjük, ezért is jó látni, hogy ismét számos gyermek vehetett részt a nyári Erzsébet táborok programjain. - Családi napot, Mikulás ünnepséget és több közös kirándulást is szerveztünk.

2016-ban adták át a megújult Csepregi Parkerdőt is, mely a Szombathelyi Erdészeti Zrt. beruházásaként valósulhatott meg

-2016-ban az egyik legfontosabb célunk az volt, hogy lerakjuk az alapjait egy nagyszabású út és járdafelújítási programnak. - Ezen a területen több évtizedes volt a lemaradás, így gőzerővel álltunk neki a munkának. A költségeket részben saját forrásból, valamint rengeteg pályázati támogatásból tudtuk fedezni. Ezúton szeretnék köszönetet mondani Ágh Péternek, aki minden csepregi ember képviselőjeként megértette, hogy szükséges a plusz támogatás annak érdekében, hogy tudjon fejlődni a településünk. Az eredmény mára ismert, több utcában tudtunk felújításokat végezni, többek között az Ady és a Vörösmarty utcákban járdát építettünk, a Csokonai és a Szombathelyi utcákban nagyszabású útfelújítási programot hajtottunk végre.

A felújított Szombathelyi utca átadásán. 2016-ban több utcát és járdát sikerült felújítani, a tervek szerint idén is folytatódik a program

- 2016-ban összesen több mint 100 millió forintot tudtunk fejlesztésekre fordítani, és jó reménységgel vágunk neki a következő évnek is, hiszen a Kormány 150 millió forint fejlesztési támogatást biztosít Csepregnek, ez akkora összeg, melyre korábban nem volt példa - jelentette be Vlasich Krisztián, hozzátéve, hogy ezen támogatáshoz várnak még további nyertes pályázati forrásokat is. Vlasich Krisztián felidézte, a település történetének meghatározó pontja volt a 2016-os időközi választási is.

Az Önkéntes Települési Mentőcsoport alakuló eskütétele

-Soha nem látott mértékű összefogás született, melynek köszönhetően a széthúzás helyett immáron a józan konstruktivitás érvényesül a testületi üléseken - kommentálta a polgármester az új helyzetet, hozzátéve, hogy a képviselőkkel közösen azért kívánnak dolgozni, hogy még sikeresebb város legyen Csepreg. - A fenti felsorolásból is látszik, hogy rengeteg minden épül 2016-ban, ám a legbüszkébb mégis arra vagyok, hogy az elmúlt esztendő még inkább összekovácsolta a helyi embereket.

Egyre többen optimisták a jövőt illetően, jómagam pedig a képviselő-testülettel közösen igyekszem megszolgálni a bizalmat. 2017-ben is minden erőnkkel azon leszünk, hogy még jobban fejlődjön városunk- zárta gondolatait a városvezető.



Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!