Hírek

2015.05.19. 13:04

Mi kerül 1,2 milliárdba Vas megye legdrágább telkén Szombathely közepén?

A legnagyobb hazai ingatlanportálon bukkantunk rá arra az elképesztő árú telekre, amely jelenleg is keresi vevőjét Szombathely belső részén. Melyik területről van szó és miért ilyen drága? És miért kap helyet egy robbantásos videó cikkünkben?

Egészen megdöbbentő ajánlatra is bukkanhat az, aki manapság az interneten építési telket keres Vas megyében. A legnagyobb ingatlanportál kínálatában ugyanis felbukkant a megye jelenleg legdrágább, brutális árú telke, amelyért 1,2 milliárd forintot kérnek. A terület a városközponttól mindössze két kilométerre, a Kámon felé eső részen fekszik, alapterülete 40 ezer négyzetméter. Négyzetméterre vetítve egyébként ez nem sok, 30 ezer forint négyzetméterenként, ami egy közepesen drága földdarabot jelent magyar viszonylatban.

Az Írottkő utcai terület, amely két helyrajzi számon fekszik, sokak számára ismerős lehet, hiszen itt állt korábban a szőnyeggyár, amelynek teljes bontása megkezdődött. A leglátványosabb bontási munkákat mi is megörökítettük két évvel ezelőtt, amikor a főbb épületeket felrobbantották. Utóbbiról videónk is van:

A leírás szerint „az ingatlan a városon belüli elhelyezkedése és az egyre növekvő osztrák vendégkör miatt több jelentős beruházást is lehetővé tesz. Korábbi tervek között szerepelt hotel, jégcsarnok és magánkórház is, ezek megvalósítására a hitelválság miatt egyelőre nem került sor."

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!