Hírek

2013.01.04. 14:01

Mi vár ránk 2013-ban?

Szombathely - Sikerek vagy kudarcok? Boldog szerelem vagy nagy csalódások? Mit hoz számunkra a 2013-as esztendő? Lakatosné Horváth Katalin jósnőt és asztrológust kérdeztük.

Rózsa Melinda

Az égi térkép azt üzeni számunkra: amint fent, úgy lent - vág bele a jövendölésbe Lakatosné Horváth Katalin. Visszatekintéssel kezd, és nem véletlenül: asztrológiai értelemben még nem ért véget az előző év.

Több éve beharangozták, hogy 2012 a nagy változások időszaka lesz. Nem csoda, hiszen a Merkúr éve volt, ami a kommunikációval, írással, közléssel függ össze. Igazából még nem is ért véget, egészen 2013. március 20-áig tart. (Az asztrológiai év a tavaszi napéjegyenlőséggel kezdődik, és a következő naptári évben ugyanekkor ér véget.)

Ezután a Hold éve következik. A Hold a Rák jegy ura, a gyerekeket, anyát, hazát jelzi, illetve a befogadást. Ahogy a Hold gyorsan megy az égen, úgy haladnak a dolgok életünkben is.

 

Lakatosné Horváth Katalin osztotta meg velünk, mi várhat ránk az idei évben (Fotó: Benkő Sándor)

A Merkúr a Bak jegyben állva azt jelenti, hogy megfontoltan kell gondolkodnunk, mielőtt cselekszünk. Pénzügyek terén a Szaturnusz fontos bolygó, az égi törvények ura. Arra ösztönöz minket, hogy ismerjük fel a határainkat, tudjuk, meddig ér az a bizonyos takaró. És minthogy a Szaturnusz a Skorpió jegyben áll (ami az elengedésé), tudnunk kell bizonyos dolgokat elengedni, és nem csak anyagiakat.

Az otthon, a család és a haza dolgait illetően a pénzügyek ura, a Mars a meghatározó. Elég harcos bolygó, ezért vigyáznunk kell vagyonunkra, otthonunkra. Figyelmeztető jel is egyben: cselekedni kell, hogy megvédjük az otthonunkat. Érdemes biztosítást kötni, ha még nem rendelkezünk ilyennel.

Nemzedékeket befolyásoló bolygó a Neptunusz, jelen esetben vállalkozásainkra hat. Azt jelzi, hogy áldozatokat kell hozni. Jelenthet esetleg csődöt is.

Munkahelyi ügyeinkben változásokat hoz az Uránusz. A mottó: na, én innen megyek. Ez azzal is járhat, hogy megszűnhet a munkahely, mindenesetre váratlan események következhetnek be.

A népre a Hold hat. A nép tudja a dolgát, és fogja is tenni a dolgát, szögezi le Lakatosné Horváth Katalin. A 11. ház a jövő és a csoportok területét képviseli, azaz az összefogás hozhat sikert. 2013-ra a Szaturnusz nem rövid időre mondja a fent említett takarós elvet, de majd megérkezik a váltás a Jupiterrel. Júniusban ugyanis jegyet vált, és a javulás, a bőség, a lehetőségek időszaka következik. A második félévben már segítségünkre lesz a Jupiter.

Mit hoz az esztendő az egyes jegyek számára?

A kosokat türelemre inti az asztrológus, nekik váratlan dolgokra is fel kell készülniük.

A bikákra érzelmi szempontból jó év vár, és gondolkodásukat, életfeladatukat az elengedés kell, hogy jellemezze.

Az ikrek jegy szülötteinek évét a megfontolt, igaz, nem szavakra, hanem tettekre épülő cselekedetek jellemzik. Szerelmi téren, ha új kapcsolatot létesítenek, jó időszak várhat rájuk.

A rákok számára sok esemény, akár párkapcsolati, akár más területen, kényszernek érződhet, de ezek segítik életüket. Néha jöhetnek nem várt kiadások.

Az oroszlánok számára a párkapcsolatok terén van fontos üzenet: ne a háborút, hanem a megegyezést válasszák!

A szüzek, a bakok és a skorpiók olyan lehetőségekhez jutnak, hogy megvalósíthatják elképzeléseiket, álmaikat, vágyaikat.

A mérlegeknek nemcsak a pénzügyeikre kell odafigyelniük, hanem eddig megszerzett értékeikre is. Tartós kapcsolatban élőknek a magánéletükre is több figyelmet kell fordítaniuk.

A nyilasok számára az egészség lesz a legfontosabb. Ha szerelmi téren akadályok merülnek el, fogadják el, hogy idő kell a megoldásra.

A vízöntők párkapcsolatukban döntési kényszert érezhetnek, de kitartónak kell lenniük.

A halakra olyan események várnak, amelyek nagy változásokat hoznak. Lehet, hogy bizonytalanságot fognak érezni.

 

 

A nyugati asztrológia szerint 2013 a Hold éve lesz, a kínai szerint pedig a kígyóé. A szakavatottak azt mondják, ettől az esztendő éppen olyan hullámzó lesz, mint ahogy a kígyó mozog. Magasságok és mélységek jellemzik majd életünket, egyszer fenn, másszor lenn. Ha ezt a gondolatot összevetjük a szombathelyi jósnő által felvázoltakkal, kiderül, hogy lényegében ugyanerről beszélt ő is. Hát akkor vágjunk bele!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!