Hírek

2016.12.12. 15:29

Miért vonultak a tűzoltók a szombathelyi áruházhoz?

Nagy erőkkel vonultak a tűzoltók hétfőn délután 15 óra körül a szombathelyi Metro áruház parkolójában lévő benzinkúthoz.

Nagy Ildikó

Mint azt Egyed Lászlótól, a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtószóvivőjétől megtudtuk, egy tűz- és füstjelző berendezés által automatikusan leadott riasztás miatt indították útnak járműveiket.

Fotó: Unger Tamás

Mivel az áruház tűzvédelmi szempontból kiemelt (hivatalosan tűzoltási és műszaki mentési terves) létesítménynek számít, a protokoll szerint az onnan érkező riasztás esetén a szombathelyi hivatásos tűzoltóság összes járműve mellett Körmendről és Sárvárról is indítani kell egy-egy gépjárműfecskendőt. Így volt ez most is.

Fotó: Unger Tamás

A helyszínen azonban kiderült, hogy a berendezés tévesen jelzett, így a sárvári és a körmendi tűzoltókat visszafordították.

Fotó: Unger Tamás

Azt még nem tudni, hogy a tűz- és füstérzékelő berendezés meghibásodott-e, az is elképzelhető, hogy a belekerült  por okozta a téves riasztást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!