Hírek

2007.12.07. 03:27

Mikulás úszta át a tavat

Szombathely - Bár a levegő hőmérséklete egészen kellemes volt, a Csónakázótó vize alig-ha lehetett több ötfokosnál, mikor tegnap kora délután a Mikulás átúsz-ta azt.

Bajdó Bettina-Vojnovics Viktória

Három éve Tapolcán alapították azt az egyesületet, melynek képviseletében az úszó Mikulás kampányol országszerte. A Képzelő-ErőKépző Egyesület ügyvezetője, Rigler István mint úszó Mikulás tegnap délután fél kettőkor merült vízbe a szombathelyi Csónakázótavon. 

A partról és a hídról pedig nézelődő gyerekek, fiatalok, szülők, alapítványának munkatársai és a mentők figyelték mozdulatait. A szigetről a part felé úszó Mikulás zöld gumicsónakjában ajándékot is hozott a túlparton neki drukkoló fiataloknak. Az egyesület e figyelemfelkeltő akcióval a gyerekek, a csonka családok, a magányosak, a nagycsaládosok, a betegek és hajléktalanok helyzetén szeretne segíteni. Legközelebb Magyarország és az emberiség új karácsonyáért mottóval december 23-án délután két órakor merül majd a habokba a Mikulás, hogy a Duna Árpád híd budai hídfője és a Kossuth tér közötti szakaszt átússza.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!