Hírek

2010.12.23. 11:52

Milliós adományok időskorúaknak Körmenden

Jelentős adományokkal támogatják a fogyatékkal élő embereket a Körmenden. Legutóbb a polgármester adott át pénzt, illetve eszközöket.

Kozma Gábor

Az ÉLETFA Fogyatékkal Élőket Támogató Egyesület (Abda) és a Bardigiano Lótenyésztő Országos Egyesület Terápiás Központ (Nagymizdó) civil szervezetek Körmenden a Batthyány - kastély volt lóistállójában telephelyet nyitott. Itt a többségében Norvégiából érkezett, újszerű állapotú mozgáskészséget javító eszközök, például kerekesszékeket, és más gondozást - ápolást segítő eszközöket  hasznosítanak. Mivel  Norvégia nem tagja az uniónak, az eszközök vámkötelesek. A körmendi Reménysugár Alapítvány, a Lions Klub és Bebes István polgármester személyes adománya révén, a felmerült, egymilliós költséget állta, így nem a felhasználókat, vagy az ellátó intézményt terheli. Az időskorúak gondozóházába így 5 korszerű ágy, 14 éjjeliszekrény, 8 fürdetőszék, 5  járókeret, 9 WC magasító és 3 kerekesszék került.

Ezek az eszközök 14 időskorú ember ellátási körülményeit, életminőségük javítását, valamint a gondozó személyzet munkáját könnyítették meg. Ugyanakkor szolgálják a fogyatékkal élők életkörülményeinek javítását is mondta a városvezető. Hozzátéve: egy magánszemély adománya által még egy korszerű ágy került az intézménybe.
 
Körmenden nagy hangsúlyt fektet az önkormányzat az év minden napján, különösen karácsony tájékán, a nehéz sorsú családok életének könnyítésére. Most 78 család számára juttatott élelmiszercsomagokat, gyermekik számára játékokat (babákat, autókat). Segített a Baptista Szeretetszolgálat cipősdoboz gyűjtési akciója is, amelynek révén 125 gyermek (kistérségben élők is) kapott szeretet - csomagot, kedves és hasznos ajándéktárgyakkal. A meghitt karácsonyi ünnepségen Bebes István és a Baptista Szeretetszolgálat körmendi vezetője, Nagy Attila és felesége adták át az ajándékokat az érintetteknek.
 
Karácsonyi ünnepség volt a Fogyatékkal Élők, és  a Szenvedélybetegek Nappali Intézményében, valamint az Idősek Kossuth úti intézményében is. Itt az emberi szeretet fontosságát hangsúlyoztuk, majd hasznos, a mindennapi munkát segítő csoportajándékokat és személyes tárgyakat adtunk át - hallottuk.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!