Hírek

2013.10.09. 14:00

Jótékonykodnak is a hétvégi Hollywood Classicson

Szombathely - Idén már ötödik alkalommal rendezik meg a Hollywod Classicsot. Ezúttal jótékonykodni is lehet majd.

Farkas Eszter

Ötödször lesz Hollywood Classics, amelynek sikerét jelzi, hogy az idei évben már nem kellett hirdetni a rendezvényt, hiszen a hétvégi három előadásra már minden jegy elkelt – kezdte a reggelivel egybekötött sajtótájékoztatót Mérei Tamás, a Savaria Szimfonikus Zenekar igazgatója, aki azt is hozzátette, hogy 1235 jegyet sikerült eladniuk.

– Pár napja Pécsen is előadta ezt a műsort a zenekar, hatalmas siker volt. A sztárvendég ott Király Viktor volt. Ezer néző előtt, vastapssal ért véget az este. A legnagyobb lelkesedést azonban Ujvári Tímea váltotta ki a közönségből, emelte ki Mérei Tamás.

Ujvári Tímea a koncert kapcsán elmondta: Pécsen nagy sikerük volt, s reméli Szombathelyen is hasonló fogadtatásban részesül majd a produkció. Hétvégén kedvenc filmzenéiből is ad ízelítőt az énekesnő.

Az idei évben egy újabb elemmel is bővül a koncert.

– Az Aranyhíd Nevelési Oktatási és Integrációs Központ javára fogunk jótékonykodni. Felállítunk egy sajtófalat, amely előtt fényképeket lehet készíttetni. Budai István fotós jóvoltából pedig a képeket előadás után lehet majd megvásárolni. Az így összegyűlt összeget a Napház Alapítványnak ajánljuk fel –- húzta alá Mérei Tamás.

Sipos Judit, az intézmény igazgatója kiemelte: bár a problémák megoldódni látszanak, hiszen az önkormányzat részt vállal a nehézségekből, nagyon örülnek a felajánlásnak. Így vélekedett Verkes Anita, a Napház Alapítvány elnöke is, hiszen sokrétű támogatást nyújtanak az oktatási és integrációs intézménynek.

– Nem csak kulturális és sport rendezvényeket támogatunk, de olyan problémákban igyekszünk segíteni, mint például rászoruló gyermekek esetében a kollégiumi díj kifizetése, vagy akár egy kontaktlencse kiváltása – sorolta az elnök. A gyerekek egyébként a főpróbát is megtekinthetik majd a Bartók Teremben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!