Hírek

2015.03.13. 15:25

Minden születés felejthetetlen - Amit tudni érdemes a hónap orvosáról, a celldömölki dr. Kovács Antalról

Celldömölk – A napokban olvasóink ismét megválasztották a hónap orvosát. Februárban dr. Kovács Antal nőgyógyászra esett a választás.

Lisztmayer Zsófia

Dr. Kovács Antal nem most kezdte gyakorolni a gyógyítás művészetét, hiszen már harmincöt éve dolgozik nőgyógyászként, útja Kolozsváron és Marosvásárhelyen keresztül vezetett Celldömölkig. Elmondása szerint választásában az emberek iránti szeretet és segíteni akarás volt a döntő tényező.

Fotó: Timár Gergely

– Engem ez irányított az orvoslás felé. A diákéveimben eltöltött szülészeti gyakorlat szerettette meg velem végérvényesen a szakmát. Az orvostudomány minden ágát szépnek tartom, de a szülészet a legkülönlegesebb számomra – mondta el dr. Kovács Antal.

A nőgyógyász számára minden szülés felejthetetlen élményt jelent.

Dr. Kovács Antal egy anyukával Bödő-Dala Friderikával.

– A szülés utáni újdonsült édesanya boldog arcának látványa, érzelmei, örömkönnyei mind-mind felejthetetlen élményként szolgálnak. Választásomat sohasem bántam meg, még ha kudarcok is értek a pályán. Túltettem magam rajtuk, azonban nyom nélkül nem múlt el egyik sem. Nagyon szerencsés embernek érzem magam, hiszen csodálatos mentoraim, kollégáim voltak az elmúlt években. Egy közismert kollégával, idősebb dr. Horváth Sándor főorvos úrral azonos a hitvallásunk: a betegért mindent, és mindenkor önzetlenül lehet csak gyógyítani – mondta el a nőgyógyász.

Dr. Kovács Antal hozzátette: – A címet, melyet az olvasók szavazatai alapján kaptam meg, nagy örömmel fogadtam. Tisztelettel adózom azok előtt, akik rám szavaztak, és bízom benne, hogy később sem bánják meg döntésüket – tette hozzá a szülész-nőgyógyász.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!