Hírek

2016.07.13. 14:45

Mindig van megoldás - Koczka Tibor meghallgatta a lakók panaszait

Szombathely - Rendhagyó fogadóórán jártunk, hiszen Koczka Tibor alpolgármester, Herény-Kámon-Minerva lakókörzet önkormányzati képviselője évente két-három alkalommal egy tea vagy egy kávé mellett beszélget a szombathelyiekkel az egyik helyi étteremben.

Vadas Krisztina

Koczka Tibor azt, hogy kávéra, teára, vagy a nyári melegben egy frissítő italra hívja választópolgárait, több mint másfél éve találta ki, és tapasztalata szerint ennek a gesztusnak sokan örülnek.

- Úgy gondolom, hogy fehér asztal és egy kávé vagy tea mellett jobban megnyílik mindenki, ezáltal könnyebben át tudjuk beszélni akár a Kámont, Herényt és Minerva lakókörzetet érintő ügyeket, akár más városrész problémáit. Ráadásul a várakozási idő alatt is jó hangulatú beszélgetések szoktak kialakulni a jelenlévők között - osztotta meg pozitív tapasztalatait az alpolgármester, aki hozzátette, a választókerületében élők észrevételeivel nemcsak a fogadóórák alkalmával foglalkozik, hiszen a polgármesteri hivatalban is sokan elérik, körzetét rendszeresen kerékpárral járja, és lehetőségei szerint igyekszik mindenkinek segíteni, adott problémára megoldást találni. A lakók a fogadóórán különböző problémákkal keresték meg az alpolgármestert, de legtöbbször az utak, a járdák állapota okoz bosszúságot, de az emberek akár a legszemélyesebb ügyeikkel is megkeresik a képviselőt. Éppen ezért Koczka Tibor már kezdeményezte Szombathely önkormányzatának költségvetésében jelentősebb forrás elkülönítését út- és járdaépítésre, javításra. A családi házas övezetben, szintén sok helyen problémát okoz a nem megfelelő csapadékvíz-elvezetés, ezzel is foglalkozni kell - hangsúlyozta az alpolgármester.

Koczka Tibor egy étteremben, üdítő és kávé mellett beszélgetett a lakókkal a körzet problémáiról. Fotó: Szendi Péter

Koczka Tibortól megtudtuk még, hogy a közös ügyek megvitatására jó alkalmat teremtenek a civil és egyházközségi rendezvények is. Ilyenkor szóba kerülnek a körzetet érintő fejlesztési tervek, célok is, így például a zarándokház, a kámoni közösségi ház kialakítása, vagy a Gothard-kastély felújítása, új funkciójának megtalálása is. - Most azért dolgozom, hogy megszolgáljam a választópolgárok bizalmát, amit 2014 őszén megszavaztak számomra. Ez együtt jár azzal, hogy munkaidőm nem ér véget délután négy órakor, a képviselői munka állandó szolgálatot jelent. Ennek örömmel teszek eleget, hiszen korábbi hivatásomban, újságíróként is megszoktam, hogy mit jelent az állandó elérhetőség és rendelkezésre állás. Ez ma sincs másként. Koczka Tibor örömmel számolt be a választókerületében már megvalósult beruházásokról, így sportért is felelős alpolgármesterként különösen büszke arra, hogy tavaly ősz óta a Maros Óvodában, szeptembertől pedig a Benczúr Gyula Utcai Óvodában ovi-foci pálya segíti a nevelő munkát. Az önkormányzat emellett sokat fordít idén is az intézmények karbantartására, így az óvodák mellett a Gothard Jenő Általános Iskolára is, ahol 10,4 millió forintból újabb vizesblokkot újítottak fel, míg 4 millió forintból pedig a tetőt szigetelték az elmúlt hetekben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!