Hírek

2014.12.07. 15:15

Mintagazdik sétáltak a kutyáikkal - Az állatvédők a felelős állattartásra hívják fel a figyelmet

Szombathely – Közös kutyasétáltatást szervezett a Fekete István Állatvédő Egyesület a kutyabarátoknak vasárnap délután, az eső ellenére sok résztvevő volt.

Merklin Tímea

- Havonta két-három rendezvény van a kutyásoknak, a szintén havi rendszerességű örökbefogadási napok mellett., de napi szinten is jön hozzánk 15-20 önkéntes kutyát sétáltatni – tudjuk meg Csollányné Horváth Krisztinától, az egyesület elnökétől. - Vannak családok, akik panelban laknak, ezért nem visznek haza kutyát, de jönnek a gyerekek sétáltatni, sőt apuka is jön a kisfiával, ez a közös programjuk, hogy elvisznek sétálni egy-egy kutyát.

- A mai közös sétának az a célja, hogy felhívjuk a figyelmet a felelős állattartásra, ezen kívül jó buli is együtt lenni, fontos, hogy jól érezzük magunkat. Próbáljuk viszonozni a kutyabarátok kedvességét, a környéken sétálunk, aztán visszatérünk a Noé állatambulanciához, ahol zsíros kenyérrel, lila hagymával, citromos teával, forralt borral kínáljuk a résztvevőket – mondja Sági Gabriella vezetőségi tag, aki két „mintagazdit” ajánl beszélgetésre a megjelent sok közül.

Döme Hajni Pinkával és Bogáti András Bortéval (Fotók: Végh Dóra)

Döme Hajni augusztus 3-án fogadta örökbe Pinka nevű sharpei keverék kutyáját, mert: „úgy nézett rá, hogy vigyél haza”.

- A kutyát Pinkamindszentnél dobták ki két falu között, az árokban feküdt. Szóltak nekünk, elmentünk érte, keresztcsonttörése volt. Meg kellett műteni, 100 ezer forintba került. Az összeget egy internetes felhívásunk nyomán dobták össze napok alatt a kutyabarátok, és már vittük is Budapestre megoperáltatni. A rehabilitációja után itt lakott velünk az állatambulancián – meséli Végh Dóri.

- Akkor még megvolt a Maci kutyám, de el kellett altatni, mert öreg volt, és gyógyíthatatlan daganatos beteg. Akkor találkoztam Pinkával. Már másnap telefonáltam, hogy jövök érte. Imádom – fűzi hozzá Hajni.

Bogáti András a születésnapjára kapta Borte nevű vizsla-labrador keverékét. A gazdi sérült madarakat ment, túrákat vezet, így a kutyának sok lehetősége van mellette mozogni. Együtt részt vettek az eltűnt nádasdi férfi keresésében is. A bátor kutya gázolt sárban, mocsárban, de sajnos nem jutottak eredményre.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!