Hírek

2016.08.03. 12:56

Mit kerestek rabok a gencsi gyermekotthonban?

Gencsapáti, Szombathely – Csiszoltak, festettek, bokrot metszettek: jóvátételi munkát végeztek a Szombathelyen fogvatartottak. Túljelentkezés volt a munkára – megint.

Bakos Ágnes

Nem először vehetnek részt jóvátételi munkán a Szombathelyen fogvatartott rabok: a szombathelyi parkokban, játszótereken is visszatérő dolgozók. Az idei nyárra az Ernuszt Kelemen Gyermekvédelmi Intézménynek ajánlotta fel a rabok munkáját Tóth Tamás, a Szombathelyi Országos Büntetés-végrehajtási Intézet parancsnoka. A gencsapáti gyermekotthonban júliusban hetente hat-hat fogvatartott dolgozott: renoválták a kerti játékokat, padokat. Csiszoltak, festettek, lazúroztak, amire szükség volt. A festékanyagot adományként kapták egy helyi cégtől.

Fotók: Szombathelyi Országos Bv. Intézet

A rabok nem fizetésért végzik a jóvátételi munkát: önként, szabadidejük terhére dolgoznak, és mindig túljelentkezés van a „külső" munkákra. A legjobb magaviseletű, legkisebb biztonsági kockázattal járó, szorgalmas fogvatartottakat viszik a munkákra – a gencsi gyermekotthonhoz is ők mehettek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!