Hírek

2009.05.21. 02:28

Mit tesznek önért a magyar liberálisok?

Szombathely - Tizennégy pontos programot állított össze az SZDSZ. Az ebben foglaltakat ismertették a párt vezetői az EP-kampány szombathelyi állomásán tegnap délután.

Varga Nóra

A szombathelyi Fő téren felállított rendezvénysátorban gyűltek össze tegnap az SZDSZ megyei vezetői, Németh Kálmán megyei elnök és Vargha Károly alelnök, valamint Fodor Gábor, az SZDSZ elnöke, Szent-Iványi István, az SZDSZ európai parlamenti (EP) képviselője, a párt európai parlamenti listavezetője és Johannes Lebech dán liberális európai parlamenti képviselő. - A kampány kellős közepén vagyunk - kezdte a sajtótájékoztatót Németh Kálmán. - Június 7-én lesz az EP-választás, az SZDSZ készül erre a megmérettetésre.

Fodor Gábor hangsúlyozta, az országjáró körútnak az a célja, hogy a választóknak elmondják, mit tesznek értük a magyar liberálisok az Európai Parlamentben a következő öt évben. Kiemelte, az EP-választásnak belpolitikai vonzata is van. Nem szabad megengedni, hogy Magyarországon a kirekesztés, az ellenségeskedés uralkodjon a befogadás és az együttműködés politi-kája helyett. Hazánkban az SZDSZ-en kívül csak a Fidesznek van európai programja. Fodor Gábor sajnálja, hogy a többi párt nem tett le ilyet az asztalra.

Johannes Lebech arra vállalkozott, hogy néhány európai országban segíti a liberálisok EP-kampányát. Szombathelyen az európai liberálisok célkitűzéseiről beszélt.

- Le kívánjuk rakni egy közös kisebbségi politika alapjait - kezdte a magyar liberálisok célkitűzéseinek rövid összefoglalóját Szent-Iványi István. - Szorgalmazzuk a közös európai energiapolitika elfogadását, támogatjuk az unió bővítését, növelni kívánjuk a hallgatói ösztöndíjra fordítható forrásokat, és minden lehetséges fórumon fellépünk a magyar munkavállalókat sújtó korlátozások ellen.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!