Hírek

2017.08.10. 18:01

Modern környezetben sportolhatnak a szentgotthárdiak

SZENTGOTTHÁRD - A Széchenyi István Általános Iskola tornacsarnoka újul meg a nyár folyamán. A több mint 100 millió forintos beruházás nagyon fontos előrelépés a város életében, jelenleg ugyanis ez az egyetlen sportlétesítménye Szentgotthárdnak.

Vadas Krisztina

A csarnok szolgálja ki a teljes város sportigényét: többek közt kézilabdának, futballnak, tömegsportnak és a mindennapos testnevelésóráknak ad otthont. Dr. Gábor László, a szentgotthárdi önkormányzati hivatal önkormányzati és térségi erőforrások vezetője elmondta: valamivel több mint bruttó 108 millió forintból újul meg az iskola sportcsarnoka. Ebből bruttó 32,5 millió forintot az önkormányzat saját forrásként tett hozzá, a fennmaradó rész a Magyar Kézilabda Szövetség országos tornaterem-felújítási programjából folyt be. A keretből megújul az épület két vizesblokkja, amelybe az öltözők is beletartoznak. A teljeskörű felújítás során a helyiségek új villamos, víz és csatorna alapszerelést kapnak, kicserélik a gépészeti berendezéseket, új burkolatot tesznek fel és az ajtókat is lecserélik. A tornacsarnok régi nyílászáróit is újak váltják fel, valamint a homlokzati hőszigetelést is elvégzik a szakemberek. Emellett még a közlekedők, folyosók felújítása szerepel a rekostrukciós munkálatok között.

Labritz Béla mutatta meg a felújítást Fotó: Unger Tamás

Megtudtuk: a kivitelezőnek 145 napja van a munkák befejezésére, amelyeket úgy ütemeznek, hogy ne okozzon nehézségeket a tanév kezdetekor - hiszen a diákoknak minden nap van testnevelés-órájuk, így mintegy háromszáz gyermeket mozgatnak át itt naponta a pedagógusok.

Labritz Béla alpolgármester a beruházás jelentőségéről beszélt: - Szentgotthárd 9 ezer lakosú város, és az elmúlt évek statisztikái azt mutatják, hogy a népesség egyre csak nő. Míg az évekkel ez-előtti születési mutatók körülbelül nyolcvan újszülöttről számolnak be évente, addig mostanra már átléptük a száz gyermeket is. A jelek szerint pedig továbbra is marad a pozitív tendencia, így még több diákot kell majd kiszolgálnia a csarnoknak. Emellett időszerű volt már a felújítás. 1986-ban adták át az épületet, azóta voltak kisebb javítások, de ráfért már a teljes körű karbantartás. Maga az intézmény 120 százalékos kihasználtsággal működik, főleg télen, amikor az edzéseket is itt tartják a különböző sportegyesületek - magyarázta a felújítási munkálatok fontosságát az alpolgármester.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!