Hírek

2009.10.21. 02:28

Munka nélkül a Vasi-Hegyháton

Szeptemberben a vasvári munkaügyi kirendeltség körzetében élő 9 ezer 627 munkavállalói korú népesség közül 1001-et regisztráltak álláskeresőként.

Erős D. Zoltán

Szeptember végén Vas megyében 12 ezer 714 állástalant tartottak nyilván, ebből 1001-et a vasvári munkaügyi kirendeltségen. Amíg megyei szinten egy év alatt 82 százalékkal emelkedett az álláskeresők száma, addig a vasvári körzetben valamivel több mint 50 százalékkal. A térség települései közül szeptemberben a legtöbb állástalan - 299 - Vasváron volt. A lista második helyén Rábahidvég szerepelt. A település lakói közül 109-en voltak álláskeresők. Telekesről 62, Bérbaltavárról 55, Püspökmolnáriból 54 munkanélküli szerepelt a nyilvántartásban. A többi településen nem érte el a félszázat az álláskeresők száma. A nyilvántartott álláskeresőknek a munkavállalási korú népességhez viszonyított aránya a térségben átlagosan 10,53 százalék volt. Ez több mint 3 százalékkal haladja meg a megyei átlagot. A relatív mutató szerint Nagytilajon a legkedvezőtlenebb a foglalkoztatási helyzet, ahol 86 munkavállalói korú személyből tizenöten szerepelnek az álláskeresők nyilvántartásában. Ennél nem sokkal jobb a helyzet Bérbaltaváron, Csehimindszenten, Rábahidvégen és Telekesen sem. Ugyanakkor a relatív mutató szerint viszonylag alacsony a munkanéküliek száma Kámban, Pácsonyban és Sárfimizdón.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!