Hírek

2014.12.04. 16:16

Munkában a közfoglalkoztatottak

Decemberben 142 ezer, januárban 138 ezer, februárban 134 ezer ember közfoglalkoztatása biztosított – ezt a Belügyminisztérium közfoglalkoztatási és vízügyi helyettes államtitkára, Hoffmann Imre közölte. A vasi megyeszékhelyen és a környező településeken, a Nyugat-dunántúli Vízügyi Igazgatósághoz tartozó vízfolyások Szombathelyhez közeli szakaszán mintegy kettőszáznegyven közfoglalkoztatott dolgozik.

,,A Perint vízfolyásán, a Gyöngyös műcsatornán, valamint az Arany patakon, napi 8 órás munkarendben, téli munkaüzemben dolgoznak a közfoglalkoztatottak – mondta el lapunknak Hercsel Róbert szakaszmérnökség-vezető, aki azt is elárulta, hogy a közmunkások a téli közfoglalkoztatási program keretében a szombathelyi patakok mentén árkokat takarítanak, kitisztítják a meder melletti területeket és gyomtalanítanak. Munkájukat a szakaszmérnökség kerületi felügyelői és őri állománya felügyeli.

Fotók: Médiaközpont

Lapunk azt is megtudta, hogy a szakaszmérnökségnek kb. 230-240 fő közfoglalkoztatottja van jelenleg, ebből mintegy harmincan dolgoznak Szombathely belterületén, de a város térségében, közvetlen környezetében, több kisebb településen is vannak foglalkoztatottak, akik többségében kézi eszközökkel, kézi szerszámokkal végzik a meder karbantartási feladatokat. A kormány által támogatott téli közfoglalkoztatási program márciusig tart.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!