Hírek

2016.08.03. 14:10

Mutatjuk, hol épül új körforgalom Szombathelyen - hová kellene még?

Szombathely - Újabb két körforgalom kialakítását tervezi Szombathelyen az önkormányzat. Ennek eredményeképpen a Rohonci út és a Bartók Béla körút, valamint Nárai út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében válik biztonságosabbá az áthaladás.

Két új körforgalmi csomópont épülhet Szombathelyen, tudtuk meg Illés Károlytól, Szombathely alpolgármesterétől. Az egyik a Rohonci út és a Bartók Béla körút, a másik pedig a Nárai út és a Brenner Tóbiás körút kereszteződésében létesül. Az alpolgármester elmondta, hogy mindkét körforgalom nagyméretű lesz, és a beruházásokhoz szükség lesz a közművek kiváltására. Jelenleg mindkét csomópontban problémás a kihajtás és gyakran hosszan torlódik fel a sor.

Ha elkészül a körforgalom a Bartók Béla körútnál, akkor itt, Rohonci úton is figyelmesebbnek kell lennie az autósoknak, hiszen nem jelzőlámpa szabályozza majd a gyalogosközlekedést sem. Fotó: Turbók Attila

Ehhez még hozzájön, az is hogy a jövő évben elkészül a Haladás sportkomplexum is. Ehhez kapcsolódva a Rohonci úti kereszteződésben teresítés is történik majd.

A két új körforgalom az adott térségekben az eddigieknél zökkenőmentesebbé teszi majd az áthaladást, de csúcsforgalomban természetesen a jövőben is lesznek majd torlódások.

A két körforgalom kialakítása mintegy 250-270 millió forintba kerül majd.

Biztonságosabb lesz a közlekedés

Lendvai Ferenc, a gazdasági és városstratégiai bizottság elnöke arra hívja fel a figyelmet:

- A körforgalom nem szünteti meg a csúcsforgalmat, de a torlódások jobban eloszlanak az egyes irányok között.

Lendvai Ferenc

A körforgalomnak közlekedésbiztonsági szempontból van nagy jelentősége. Az ilyen csomópontokban kevesebb baleset történik, miután ezekbe az autósok figyelmesebben hajtanak be. Mindkét, most kijelölt szombathelyi kereszteződést a sok autós mellett sok kerékpáros és gyalogos használja - szükség van a biztonságra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!