Hírek

2013.01.28. 11:10

Műtétre vár Botond családja

Magyarlak - Horváth Botondra hamarosan újabb műtét vár. Ha a kisfiú kigyógyul a felső-légúti megbetegedésből, akkor meg tudják műteni a szájpadhasadékát.

Bajdó Bettina

November végén indította el a Pannon Lapok Társasága és a Vas Népe közös jótékonysági akcióját, melyben az olvasóink segítségét kértük. Szerettünk volna segítő kezet nyújtani a két és fél éves Horváth Botondnak, aki kisagyhiány-rendellenességgel született, a mozgása és a beszéde is korlátozott. Botondon csak az őssejtbeültetés segíthet, ennek segítségével lehetnek elviselhetőbbek a napjai.

Akciónk sikerrel zárult: közel hárommillió forintnyi adomány gyűlt össze. Az olvasói felajánlásokból 1 millió 963 ezer forint érkezett a számlánkra, a szombathelyi Trend Optika fél millió forintot ajánlott fel, s a szerkesztőségünkbe is érkeztek adományok. Az akciónk nem zárult le, továbbra is nyomon követjük a beteg kisfiú életét. Hamarosan műtét vár Botondra, Győrben megoperálják a szájpadhasadékát.

Horváth Antalné nagymama mindent megtesz azért, hogy fiú napjai elviselhetőbbek legyenek (Fotó: Benkő Sándor)

- Nem volt könnyű az elmúlt pár hét, mivel Botond nagyon beteg lett - mondja szomorúan a nagymama, Horváth Antalné.  - Sajnos felső-légúti megbetegedése van, s magas láza is volt. Nagyon reméljük, hogy minél előbb meggyógyul, s emiatt nem kell elhalasztani a február végére tervezett műtétet. Most az a legfontosabb, hogy az immunrendszere megerősödjön.

Sajnos rossz híreket is kapott a család. Olyan súlyos mértékű a csípőficama Botondnak, hogy nem lehet megoperálni. Az orvos szerint nem  élné túl a műtétet. Egyetlen dologban bíznak, az őssejtbeültetésben. Ez talán megerősíti annyira is beteg kisfiút, hogy megműthetnék.

Az első őssejtbeültetésre összegyűlt már a pénz, a számlaszámot - mely a 10300002-10583146-49020043 - nem zárjuk le, mivel az orvosok szerint Botondon a két beültetés segíthet igazán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a vaol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!